Hrvatska
Službeno je: Kujundžić preuzeo Vrijednosnice Osijek

Službeno je: Kujundžić preuzeo Vrijednosnice Osijek

Autor: Basketball.hr Photo: KK Vrijednosnice Osijek

Sredina ljestvice i razvoj mladih domaćih igrača.

Na konferenciji za novinare predstavljen je novi trener Vrijednosnica Osijek. Riječ je, kako smo o tome još u srijedu izvijestili košarkašku javnost, o Domagoju Kujundžiću.

Kujundžić je rođen u Splitu, ima 49 godina i trenerskim poslom se bavi već pune 22 godine. U matičnom KK Split je bio trener svim mlađim uzrastima, a sa kadetskom ekipom je 2014. godine bio prvak Hrvatske. U seniorskom uzrastu bio je pomoćni trener ekipe KK Split Ivici Skelinu i Slobodanu Subotiću, te pomoćnik Subotiću u KK Cedevita. Samostalno je vodio KK Omiš, KK Student iz Mostara (uveo ih u prvu BiH ligu), te Alkar iz Sinja. 

- Sretan sam jer mi se pružila prilika raditi u kvalitetnom i odlično organiziranom klubu, već na početku sam zapazio puno ljudi koji brinu o mnogim detaljima u klubu i oko tima. Znam da dolazim u stabilan i ambiciozan klub koja ne mijenja često trenere i ima dugoročne planove, što pokazuju 3,5 godine rada Senada Muminovića i skoro 4,5 godine rada Vladimira Krstića. Klub od mene želi poziciniranje ekipe u sredini tablice HT Premijer lige, te profiliranje što više mladih igrača kroz period koji je pred nama. Obitelj mi je ostala u Splitu, vremena, znanja i volje za rad imam i spreman sam cijeli dan biti u dvorani sa našim igračima, kako bi što brže svi skupa napredovali, izjavio je Kujundžić.

Sportski direktor kluba Renato Martinko je pojasnio detalje vezane uz ugovor:

- Vrijednosnice Osijek i trener Domagoj Kujundžić potpisali su ugovor na 2,5 godine, on je trener sa referencama koje zadovoljavaju naše planove i ciljeve. Ima bogato trenersko iskustvo, kako u vođenju ekipe, tako i u proizvodnji igrača, te se nadamo da će naša suradnja biti duža od trenutno ugovorene. Svi u klubu želimo mu što bržu prilagodbu na ekipu i ostvarenje zacrtanih ciljeva.