Europa i Svijet
Hrvatska
SLUŽBENO: Mazalin u Zaragozi

SLUŽBENO: Mazalin u Zaragozi

Autor: Paulo Sarić

Talentiranom krilnom igraču ovo će biti prvi inozemni angažman u karijeri.

Kao što smo već jučer pisali, Lovro Mazalin je novi član Tecnyconta Zaragoze. Nakon što je jučer raskinuo ugovor s aktualnim hrvatskim prvakom Cedevitom, mladi je krilni igrač danas potpisao na dvije godine s ACB-ligašem.

Mazalin koji je karijeri započeo u Petrinji, vrlo je mlad prešao u Zagreb u redove Cibone. Ipak, nakon samo jedne sezone u redovima Vukova u kojoj zahvaljujući svojim godinama gotovo uopće nije participirao u igri prešao je u redove mlađeg od dvaju zagrebačkih abaligaša – Cedevite. Bio je označen kao projekt kluba i očekivalo se da će upravo on biti prvi hrvatski igrač koji se u potpunosti afirmirao u redovima Vitamina. No, konkurencija se pokazala prekvalitetnom, a ambicije Cedevite prevelikima da bi trpjeli razvijanje mladog igrača. Mazalin u tri godine nije dobio pravu priliku pa je već lani postalo jasno da su njegovi dani u Zagrebu odbrojani.




Uoči prošle sezone otišao je na posudbu u redove dalmatinskog abaligaša Zadra gdje je u svojoj prvoj pravoj seniorskoj sezoni pružao dosta nekonzistentne partije. Krenuo je dobro i imao nekoliko jako kvalitetnih napadačkih predstava, no kontinuitet i pogotovo igra u obrani predstavljali su mu problem. Kako se sezona bližila kraju tako mu je i u Zadru minutaža opadala. Ipak, sezonu je završio s gotovo dvoznamenkastim prosjekom od 9.5 koševa, 4.9 skokova i 2.5 asistencije po susretu.

Nekoliko dana uoči svog 20. rođendana raskinuo je ugovor s Vitaminima i otisnuo se prema Španjolskoj gdje će mu društvo praviti i bivši igrač Cedevite, Splita i Zadra Filip Kraljević. Iako mlad Mazalin se već naosvajao trofeja i priznanja, a među njima treba istaknuti po tri kupa i tri prvenstva Hrvatske kao i nekoliko medalja s mladim reprezentacijama.

- Lovro je mladi igrač s dobrim fizikalijama koji može igrati na tri pozicije. Dobar je na otvorenom terenu, a može pripomoći i u skoku. Može se reći da je ovaj potez i kocka od strane kluba, no premda ima još dosta aspekata za unaprijediti, ukoliko uspije u tome, ako poboljša šut i navikne se na fizičku igru u Ligi Endesa može nam biti vrlo važan igrač – rekao je Salva Guardia, direktor Zaragoze za službene stranice kluba.