Hrvatska
Smirene Puljanke u završnici svladale Zadranke kojima nije pomogla ni dvoznamenkasta prednost

Smirene Puljanke u završnici svladale Zadranke kojima nije pomogla ni dvoznamenkasta prednost

Autor: Paulo Sarić

Vrlo dobra druga četvrtina nedovoljna igračicama Marije Mazije.

Košarkašice Pule došle su do druge pobjede u sezoni. Iako su sredinom treće četvrtine zaostajale devet poena, igračice Ivana Đukića u posljednjih su 14 minuta preokretom došle do vrijedne domaće pobjede rezultatom 72-63.

Gošće su bolje otvorile utakmicu te su zahvaljujući dvjema Anama, Mandić i Vrsaljko, povele 0-7, no Puljanke su vrlo brzo odgovorile te su se nakon nekoliko minuta vratile u susret. Raspoložena Ivana Tikvić dovela je svoju ekipu u prednost krajem prve četvrtine (15-14), a s istom se razlikom ušlo i u drugu dionicu.

Imale su igračice trenera Đukića i plus pet u 11. minuti, no onda su neobjašnjivo – stale. Zadranke su podigle intenzitet obrane i u narednih sedam i pol minuta zatvorile sve puteve ka svom obruču što su iskoristile da serijom 0-17 preokrenu rezultat i odvoje se na dvoznamenkastu razliku.

Na odmor se otišlo s 28-40 za ŽKK Zadar koji je sve do pretkraj treće četvrtine kontrolirao utakmicu, no onda je uslijedio nalet Pule. Ivana Tikvić pokrenula je, a Katarina Trehub zatvorila, seriju 16-2 kojom je domaća ekipa 'okrenula vodu na svoj mlin'. Kad je Tikvić  nešto manje od četiri minute prije kraja položila za plus deset Pule (62-52), činilo se da će domaće košarkašice mirno doći do druge pobjede, no trica Nike Jelenković i šest vezanih poena Ane Mandić učinili su susret otvorenim do samoga kraja.

U posljednju se minutu ušlo s plus tri za Pulu (64-61), a Zadranke su na istom zaostatku bile i 36 sekundi prije kraja, no Simović je bila precizna s linije slobodnih bacanja i vratila na plus pet, nakon čega je Lucija Perica izgubila loptu u napadu i burno reagirala na sudačku odluku te zaradila dvije tehničke pogreške što su Puljanke iskoristile da s linije slobodnih bacanja mirno privedu utakmicu igraju.

Najbolja u domaćim redovima bila je Ivana Tikvić s 20 koševa, 16 skokova, pet asistencija i četiri ukradene lopte, dok je Katarina Trehub dodala 14 poena, a Zadranke su predvodile Ana Vrsaljko i Ana Mandić s 19, odnosno 13 koševa, čemu je potonja dodala i deset skokova.