Europa i Svijet
Hrvatska
Smith: Kako smo igrali drugo poluvrijeme možemo stalno, imamo tu kvalitetu

Smith: Kako smo igrali drugo poluvrijeme možemo stalno, imamo tu kvalitetu

Autor: Branko Tabak Photo: Marin Sušić/HKS

Prvi dojmovi

Nakon utakmice pretkvalifikacija za EuroBasket 2025 u kojoj je Hrvatska na gostovanju pobijedila Poljsku 69-72  pred novinare su izašli izbornik Damir Mulaomerović i košarkaš Jaleen Smith.

„Bila je to jako teška utakmica. Vidjelo se od samog početka da smo nervozni i  u šutu i u načinu igre… Iskreno, kako smo izgledali, bili smo zadovoljni s 10 poena zaostatka na poluvremenu. U svlačionici sam rekao igračima da moramo biti hrabriji jer ćemo u suprotnom izgubiti utakmicu. Reakcija je bila odlična. Probudio se Bogdanović, zaigrao kapetanski, Smith je bio odličan u obrani, Zubac pod košem, priključio se Simon… Napadali smo tamo gdje treba, a uz to su nam s klupe kreaciju donijeli Šarić i Hezonja čije su dvije trice na kraju bile jako važne. Možemo biti zadovoljni pobjedom protiv dobre Poljske koju vodi odličan trener Igor Miličić. Za nas je ovo sigurno poticaj za ono što nas čeka u nedjelju u Opatiji protiv Švicarske. Ovo je poguranac i za dobru atmosferu u svlačionici pred možda i najjači EuroBasket do sada”,  rekao je Mulaomerović.

Jaleen Smith je ovako vidio utakmicu:

„U prvom poluvremenu nismo napravili ništa. U drugom smo bili agresivniji, posebno na samom početku treće četvrtine kada smo preuzeli kontrolu nad utakmicom. U zadnjoj smo počeli pogađati važne šuteve, prvo Simon pa Hezonja i Bogdanović, koji je u prvom poluvremenu bio bez koša, a do kraja ih postigao 16. Odličan je bio i Zubac. Kako smo igrali u drugom poluvremenu možemo igrati cijelu utakmicu. Imamo tu kvalitetu i tako trebamo nastaviti.“

Hrvatsku u nedjelju 28. kolovoza u Opatiji (20 sati) očekuje novi susret pretkvalifikacija za EuroBasket 2025. Protivnik je Švicarska.

Ulaznice se mogu nabaviti putem sustava ulaznice.hr ili na blagajni dvorane ‘Marino Cvetković’ u Opatiji na dan utakmice.