Hrvatska
Sonik bolji u trgovačkom derbiju

Sonik bolji u trgovačkom derbiju

Autor: Paulo Sarić

Jedanaest trica trasiralo je put do pobjede.

KK Sonik Puntamika došao je do druge uzastopne pobjede u Prvoj muškoj ligi. Nakon što su prošlu nedjelju u Jazinama svladali AKK Universitas, igrači Šime Kraljevića danas su na gostovanju bili bolji od KK Ribola Kaštela rezultatom 61-81.

Iako se očekivao tvrd i izjednačen susret dviju dalmatinskih momčadi, Zadrani su zahvaljujući raspoloženim Eddiju Jurjeviću i Juri Periću bolje otvorili utakmicu i od samog početka preuzeli rezultatsku inicijativu. U dva su navrata imali pet koševa prednosti, no mini serija Kaštelana sredinom prve četvrtine dovela je igrače Luke Žitka do prednosti 15-14. Razlika se sve do otvaranja druge dionice kretala unutar dva posjeta, a onda je vrlo dobri Jurjević s četiri poena pokrenuo, a iskusni Teo Petani tricom zaključio, seriju Puntamičana 0-7 koja je odvela Zadrane na dvoznamenkastu prednost (22-32). Ipak, domaćini su bolje zatvorili prvo poluvrijeme i do odmora uspjeli prepoloviti zaostatak pa se u nastavak ušlo s 34-39 za Sonik.

Kaštelanima je pripalo i samo otvaranje nastavka u kojem su serijom 6-0 u samo minutu i 20 sekundi uspjeli preokrenuti rezultat (40-39). Razbudilo je to goste koji su ubacili u brzinu više i zaigrali bolju obranu te vrlo brzo nametnuli svoj ritam. Marin Vručinić je s nekoliko koševa nakratko zadržao svoju momčad na životu, no onda je kapetan Puntamičana Dino Palčić s devet uzastopnih poena i asistencijom za tricu Antonija Mišića pokrenuo goste vrativši ih na dvoznamenkastu prednost (48-58).

U posljednjih se deset minuta ušlo s minus šest iz domaće perspektive (52-58), a onda je krenula dalekometna artiljerija Zadrana koji su s četiri uzastopne trice otišli na plus 16 i riješili pitanje pobjednika.

Najefikasniji u redovima Sonika bili su Jurjević i Perić s 20, odnosno 13 poena, dok je po 12 koševa u domaćim redovima ubacio trojac Bilandžić-Roso-Vručinić.