Europa i Svijet
Spahija doveo veliko pojačanje!

Spahija doveo veliko pojačanje!

Autor: Paulo Sarić

Iz NBA lige u „Ponos Izraela“.

Kao što smo jučer pisali, dvostruki NBA prvak i bivši suigrač najboljeg košarkaša današnjice LeBrona Jamesa, Norris Cole, preselio je u Izrael te će naredne sezone nositi dres Maccabija iz Tel Aviva.

- Norris je izvrstan igrač koji ima očaravajuću osobnost. Zna igrati te nam može doprinijeti na dvije pozicije, a ujedno je imao i velikog utjecaja priliko osvajanja dva naslova NBA prvaka od strane Miami Heata – o svojem je novom pojačanju za službene stranice izraelskog kluba kazao bivši hrvatski izbornik Neven Spahija.

Nakon što je prelomio i odlučio se za košarkašku karijeru iz sezone u sezonu je napredovao te je svoju finalnu godinu na Cleveland State Universityju završio s nešto manje od 22 koša u prosjeku, uz gotovo šest skokova i 5.3 asistencije. Iako je izabran od strane Chicago Bullsa profesionalnu je karijeru započeto na Floridi u dresu Miamija. U tada ponajboljoj momčadi svijeta proveo je nešto manje od četiri godine, a za to je vrijeme na parketu provodio 22 minute u prosjeku što mu je bilo dovoljno za 6.2 poena i 2.6 asistencije po susretu. Nakon što je osvojio dva naslova, u veljači 2015. je zamijenjen u New Orleans Pelicanse u čijem je dresu odigrao najbolju partiju karijere, protiv Clevelanda kojemu je zabio 26 koševa.


Prošle je godine igrao u kineskoj CBA ligi, da bi završnicu sezone odradio u Oklahoma City Thunderu. U najjačoj ligi svijeta odigrao je 360 utakmica, od čega ih je 60 započeo u prvoj petorci, a nastup u Maccabiju će mu biti prvo euroligaško iskustvo u karijeri.

Prije njega na vjernost žutome dresu se obavezao i mladi izraelski reprezentativac Yovel Zoosman koji je prošle sezone odveo svoju momčad do prvog mjesta u drugoj ligi s prosjecima od 11.7 koševa, 3.6 skoka i 2.3 asistencije po susretu.