Hrvatska
Kolumne
Split na korak od zone doigravanja, Vranković još nije promašio za dva poena

Split na korak od zone doigravanja, Vranković još nije promašio za dva poena

Autor: Branko Tabak

Sprasi su pali, slijedi Zadar...

Košarkaši Splita su se vratili u igru za Final Four ABA 2 lige. Splićani su slavili na gostovanju kod Sparsa u Sarajevu 81-84 i stigli do petog mjesta s omjerom pobjeda i poraza 8-8.

Za zonom doigravanja zaostaju tek jednu pobjedu. Na poziciji broj četiri nalazi se Široki s omjerom 9-7, koliko ima i Rogaška na trećem mjestu.

U Sarajevu Split je na kraju prve četvrtine imao sedam poena viška, u sljedeće dvije momčadi su domaćini su uspjeli skinuti po poen zaostala te su igrači Ivice Skelina u odlučujuću dionicu ušli s pet poena viška (66-71).

Adi Zahiragić je tricom na otvaranju četvrtine najavio neizvjesnu utakmicu. Splićani su odolijevali svim napadima Sarajlija da bi minutu i pol prije kraja Sparsi izjednačili na 79-79. Štoviše, Adin Vrabac je pogodio samo jedno bacanje te su domaćini propustili priliku za vodstvo. Slijedi prijelomni trenutak utakmice. Na asistenciju Tonija Perkovića zabija Antonio Vranković i to pred prekršajem te Splićani bježe na 79-82. Strong na drugoj strani nije bio dovoljno ja, promašuje tricu, Vranković grabi loptu, no vrlo brzo gubi ju Perković. Nedim Buza s linije slobodnih bacanja donosi dodatnu dramaturgiju (81-82), no isti igrač prvo brzi prekršajem na liniju slobodnih bacanja dovodi Tomislava Gabrića (koji sprema oba za 81-84), a potom u posljednjem napadu i gubi loptu (Bravo Bajo!) čime je utakmica konačno riješena.

Gabrić je s 19 poena bio najefikasniji u splitskim redovima. Vranković je postigao 13 poena uz šut iz igre 6-6. U dvije utakmice koje je igrao za Žute Antonio još nije promašio u šutu za dva poena (14-14). Perković je uz 12 poena imao i 7 asistencija, Maj Kovačević je zabio 11 uz šut za tri poena 3-4...

Već večeras od 18 sati Splićani u derbiju HT Premijer lige gostuju kod vodećeg Zadra.