Hrvatska
Regija
Split na Krku, Skelin na Anzulovića

Split na Krku, Skelin na Anzulovića

Autor: Branko Tabak

Splitski košarkaški krugovi večeras se sudaraju na Gripama.

Na Gripama večeras od 20 sati u sklopu 10. kola ABA lige gostuje Krka.

Susret je to momčadi s istim omjerom pobjeda i poraza (3-6) koje, s obzirom na ambicije, mogu biti zadovoljne dosadašnjim tijekom sezone. Pobjednik će večeras na parketu splitske dvorane napraviti značajan korak na putu ostanka u ABA ligi, a to je primarni cilj obaju klubova.

Osim zbog Zadrana u redovima Krke, Roka Stipčevića i Jure Škifića, ovaj susret posebnu pozornost izaziva zbog činjenice da je trener slovenske momčadi Vladimir Anzulović.

Upravo je Zula mlađi naslijedio na klupi Splita današnjeg trenera Splićana Ivicu Skelina, a vijest o njegovu dolasku lansirana je u medije još dok je Skelin bio na glavni na splitskoj klupi.

Uslijedili su demantiji, no vrlo brzo se pokazalo da se netko istrčao i da su navodi bili točni. Daljnji tijek događaja je zatvorio krug. Nakon odlaska Anzulovića momčad je na kratko preuzeo Ante Grgurović, da bi nakon njega klupom ponovno zagospodario Skelin.

- Krka izuzetno puno trči, pritiska u obrani, stalno traže grešku protivnika. Imaju dva odlična playmakera, svi znamo Roka Stipčevića i njegove kvalitete. Krka je ušla u dobar ritam, u posljednje dvije utakmice ima dvije pobjede. Čeka nas teška utakmica u kojoj ćemo morati pokazati puno strpljenja u napadu kako bismo došli do otvorenih pozicija za šut. Ne smijemo žuriti, a od obrane očekujem puno bolje izdanje nego u prethodnim utakmicama, izjavio je uoči utakmice Skelin koji je na duži period, četiri do šest mjeseci, ostao bez razigravača Ilije Đokovića koji mora na operaciju ramena.

- Split je u ovoj sezoni složio respektabilnu momčad. Upisali su tri pobjede i pokazali kvalitetne predstave u utakmicama protiv favorita. Sigurno nas čeka teško gostovanje jer oni žele tu četvrtu pobjedu. Siguran sam da i ćemo i mi imati što pokazati na Gripama, rekao je Anzulović.

Jedan od igrača Splita kojemu je Zula bio trener je Pavle Marčinković.

- Krka je u dobroj formi, Kedžo i ja jako dobro poznamo trenera Anzulovića i znamo da nas čeka dosta zamki, njegovih taktičkih zamisli na koje ćemo se spremiti, pokušati odgovoriti i na kraju uzeti pobjedu. Opasni su Stipčević i Škifić kojeg dosta koriste na poziciji "pet". Moramo prikazati bolje izdanje nego u posljednjim utakmicama, poručio je ponajbolji igrač Žutih.