Europa i Svijet
Hrvatska
Stegnjaić odradio svoju rolu i uzeo brejk

Stegnjaić odradio svoju rolu i uzeo brejk

Autor: Paulo Sarić

Riječanin uzeo break

Kapfenberg Bullsi bivšeg igrača Kvarnera i rođenog Riječanina, Milana Stegnjaića, svladali su u gostima Redwell Gunners iz Oberwarta rezultatom 56-66 i izjednačili na 1-1 u finalnoj seriji austrijskog prvenstva.

Premda se Oberwartu vratio Amerikanac Derek Jackson, ili možda upravo zbog toga, uvjerljivo je poražen na domaćem terenu. Povratak Jacksona smanjio je minutažu junaku prve utakmice i kapetanu Topnika Sebastianu Käferleu što je negativno utjecalo na ostatak momčadi.

Dvama polaganjima Jamarija Taylora domaćin je poveo sa 2-0 i 4-2, ali to su bila jedina njegova vodstava u utakmici. Tricom Stegnjaića Kapfenberg prvi put odlazi na dvoznamenkastu prednost nakon manje od četiri minute susreta, da bi do tad najvećih plus 15 postavio Woschank sredinom drugog dijela na asistenciju Bogića Vujoševića. Upravo je Srbin u redovima gostiju bio nerješiva enigma za domaću momčad, premda upravo povratnik iz SAD-a, Jackson, slovi za vrlo dobrog obrambenog igrača.

Ulaskom Käferlea Topnici spuštaju na jednoznamenkasti zaostatak početkom drugoga poluvremena, a tricom McNealyja dolaze i na samo minus pet, no tada se na parket vraća danas nezaustavljivi Vujošević i Bikovi lagano privode susret kraju.

Upravo je osvajač svjetskog srebra sa U-19 reprezentacijom Srbije bio najbolji igrač utakmice sa 22 koša i osam asistencija. Milan Stegnjaić je za 14 minuta na terenu zabio pet poena i imao šest skokova.

Treća utakmica finala igra se u subotu u 18.30h u Kapfenbergu.