Europa i Svijet
Hrvatska
Stegnjaić prvak Austrije

Stegnjaić prvak Austrije

Autor: Paulo Sarić

Uz dobru rolu Riječanina Kapfenberg Bullsi stigli do dvostruke krune

Kapfenberg Bullsi osvojili su naslov prvaka Austrije. Po prvi puta nakon 1999. godine finale doigravanja se igralo na četiri pobjede i titulu je, kao i tada, odnijela momčad iz omalenog gradića u Štajerskoj. Suigrači Milana Stegnjaića odigrali su još jednu vro dobru utakmicu i ovaj put rutinski slavili rezultatom 64-73. Gosti su vodili od početka do kraja susreta i dominantnom partijom uzeli dvostruku krunu.

Serija 0-13 kojom su otvorili utakmicu bila je ključna. Oberwart je preplašeno ušao u susret i promašio prvih šest šuteva, te je tek sredinom četvrtine postigao svoj prvi koš. Samo devet postignutih poena u prvoj dionici usmjerilo je ostatak susreta. U nastavku su Topnici zaigrali bolju obranu, no napad je i dalje patio. Vrlo je bitna bila i rana treća osobna Dereka Jacksona koji je već u 14. minuti morao na klupu što su Bikovi iskoristili za odlazak na velikih plus 17. Premda su do odmora smanjili na jednoznamenkasti zaostatak, domaćini nisu uspjeli ozbiljnije ugroziti Stegnjaićevu momčad. Sredinom treće četvrtine prišli su na dva posjeda, no gosti u igru uvode svoja dva veterana, Stegnjaića i Woschanka, i rutinskim napadima održavaju prednost. Do kraja susreta nije bilo previše uzbuđenja. Dalekometna artiljerija Topnika je bila neprecizna i gosti su mogli početi slaviti duplu krunu.

Do nje ih je predvodio izvrsni Bogić Vujošević, koji je izabran i za najkorisnijeg igrača finalne serije, zabivši 13 koševa uz po osam skokova i asistencija. Najbolji igrač u redovima domaćina je bio Derek Jackson s deset koševa, šest skokova i pet dodavanja. Ključ utakmice je bila trica. Dok je gostujuća bila preko 50 posto (11/20), domaćin je podbacio u tom aspektu ne uspijevajući opravdati nadimak.