Europa i Svijet
Hrvatska
Sve je više Hrvata u regionalnim njemačkim ligama, kadetski reprezentativac Lazić jedan je od njih

Sve je više Hrvata u regionalnim njemačkim ligama, kadetski reprezentativac Lazić jedan je od njih

Autor: Branko Tabak

Njemačke regionalne lige postaju platforma na kojoj brojni igrači iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine te ostalih zemalja regije grade svoje karijere i zarađuju za život.

U posljednjih desetak dana tako nam stižu informacije o tri transfera u jednu od tamošnjih regionalnih liga.

Alen Trepalovac potpisao je uz pomoć agencije Basketballa ugovor s njemačkim klubom TV 1844 Idstein. Trepalovac (32 godine, 214 cm)  je bivši igrač Cibone i Dubrave, s izuzetno bogatom međunarodnom karijerom koja ga je vodila od Austrija do Maldiva. Ovo mu je 21. klub u karijeri.

Goran Tomić novi je član SV Nördlingen, također člana 2. njemačke lige u Njemačkoj. Tomić poput Trepalovca ima dvojno BiH i hrvatsko državljanstvo. Visok je 208 cm, 27 mu je godina. Igrao je za Zrinjski i Ulcinjskoj rivijeri. 

Dojučerašnji kadet KK Zagreba Vladan Lazić potpisao je ugovor s klubom Crailsheim Merlins, klub koji nastupa u PRO A ligi. Prije dvije sezone ispali su iz BBL lige. Prošle godine bili su drugi i sada se žeke vratiti u elitni razre njemačke košarke. 

Tržište je otvoreno i bolje se zarađuje i živi u nižim ligama razvijenijih europskih zemalja nego primjerice u hrvatskoj A1 ligi, pa će ovakvih vijesti biti sve više u godinama koje dolaze. Bez obzira je li riječ o igračima na početku ili zalasku karijere.