Time-out
Tako je govorio Mirza Delibašić: Zvijezda se ne postaje, to se uči

Tako je govorio Mirza Delibašić: Zvijezda se ne postaje, to se uči

Autor: BB.hr Photo: Youtube screenshoot

Danas su svi zvijezde

Legendarni Mirza Delibašić, najbolji sportaš Bosne i Hercegovine svih vremena,  daleke je 1991. godini dao intervju za košarkaški magazin Koš.

Kinđe je pričao o svojim počecima, dolasku u Bosnu, karijeri, titulama, trenerskom poslu, obitelji... Također se osvrnuo na razvoj mladih igrača i izrazio žaljenje jer oni ne žele učiti, prisjeća se portal bhbasket. 

 "Igrači su nekada dolazili u moju kuću i raspitibvali se o stvarima koje ne znaju, ali to sada nestaje. U ovom trenutku o sarajevskoj košarci znam najviše, jer sam najviše postigao, tako da sam sa svakim igračem spreman razgovarati o svakom problemu. Gledaj, pretpostavljam da bih ih trebao natjerati da razgovaraju sa mnom. Kada sam došao u Sarajevo, upijao sam i učio od svih. Morao sam znati kako se ponašati. To je razlika između mene i ovih današnjih igrača. Zvijezda se ne postaje, to se uči, rekao je lprije 32 godine Mirza Delibašić. Kinđetova poruka još je primjenjivija danas, kada mnogi mladi igrači misle da su preko noći postali zvijezde, zaključuje bhbasket.