Hrvatska
Regija
Težak poraz Splita na gostovanju kod Širokog, presudio im 'otpisani' Filipović

Težak poraz Splita na gostovanju kod Širokog, presudio im 'otpisani' Filipović

Autor: Jabuka TV

HKK Široki je u 11. kolu ABA 2 lige pobijedio KK Split rezultatom 103:84.

Gosti su u Široki Brijeg stigli s novim trenerom. Nakon 18 mjeseci na klupu Splita vratio se Ivica Skelin dok je sada već bivši trener Ante Grgurević ostao na Gripama, ali na funkciji šefa omladinske škole.

Početak utakmice obilježilo je mnogo grešaka i sa jedne i sa druge strane. Momčadi su se u prvih pet minuta izmjenjivale u vodstvu, ali tada Široki ubacuje u brzinu više, posebno u obrani. Prave seriju od čak 22:2, gosti su bez poena bili skoro pet minuta, a semafor je na kraju prve četvrtine pokazivao 31:13 u korist domaćina, piše Jabuka TV

Gosti se serijom 9:0 početkom druge četvrtine vraćaju u utakmicu. Ipak, to nije dugo trajalo. Na čelu s raspoloženim Filipovićem koji je zabijao, asistirao i krao lopte Široki opet odlazi na +17 što je rezultiralo novim time-outom Ivice Skelina.

Split je nakon toga počeo ubacivati s perimetra, ali Široki nije dopuštao povratak. Napad je predvođen Filipovićem izgledao jako dobro, a razigravač Širokog je u prvom poluvremenu svom bivšem klubu postigao čak 19 poena. Na predah se otišlo s rezultatom 57:44.

Raspoloženi Filipović je predvodio Široki u prvom poluvremenu

U trećoj četvrtini se nije mnogo promijenilo. Split se krajnjim naporima pokušavao vratiti u utakmicu, došli bi na jednozamenkastu prednost, ali bi Široki pojačanim angažmanom u obrani odbio te napade i vratio ugodnu dvoznamenkastu prednost.

Sjajnom serijom pred kraj četvrtine domaćin je prelomio utakmicu i u posljednjih deset minuta ušao s rezultatom 82:63.

Problemi za Široki pojavili su se početkom posljednje četvrtine. U samo dvije minute zbog pet osobnih grešaka igru su morali napustiti Dario Drežnjak i Jure Zubac. To su iskoristili gosti koji su si serijom 11:0 vratili nadu u preokret.

Na sreću domaćih navijača Široki se brzo pribrao i nije dopustio da se u posljednjoj čevrtini pokvari sve ono što su gradili kroz prve tri. U posljednjih pet minuta su ušli s 15 poena viška koje su održavali do kraja. Konačni rezultat utakmice glasio je 103:84.

Najefikasniji u redovima domaćina bio je Goran Filipović s 29 poena, dok je goste predvodio Toni Filipović sa 17 poena.

Široki će u sljedećem kolu ABA 2 lige na Pecari ugostiti Helios Domžale.