Hrvatska
Regija
Tik-tak. Tik-tak. Vrijeme ističe. Hoće li se Zadar s novim igračem suprotstaviti Ciboni?

Tik-tak. Tik-tak. Vrijeme ističe. Hoće li se Zadar s novim igračem suprotstaviti Ciboni?

Autor: Paulo Sarić

Trener Nazor pohvalio Lovru Bašića i pojasnio što očekuje od svojih momaka u ponedjeljak.

Nakon dvije vezane pobjede u HT Premijer ligi košarkaši Zadra okreću se regionalnim izazovima. Protivnik momčadi Ante Nazora je Cibona koja je nakon tri uzastopne pobjede u ABA ligi prošli vikend izgubila na gostovanju kod Partizana. Zadrani u glavni grad putuju u još uvijek nedefiniranom sastavu, ali s jasnim ciljevima.

- Sigurno je da imamo dosta problema sto  se tiče intervencije u rosteru i izvjesno je da nećemo dočekati novog playmakera uoči ove utakmice. Ali, ništa za to. Zadar je nebrojeno puta dokazao da najbolje igra kada nije kompletan. To je na neki način tradicija i nadam se da će tako biti i ovaj put. Nadam se da će se igrači maksimalno mobilizirati i fokusirati za utakmicu. Nikako nam se ne smije ponoviti izdanje iz prvenstva Hrvatske gdje smo tupo ušli što se tiče radnog dijela te napadačke i obrambene agresivnosti. To je preduvjet koji moramo ispuniti ako se želimo nadigravati i tražiti svoju šansu – rekao je trener Zadra u najavi utakmice te dodao - Cibona je u vrhunskoj formi u ABA ligi i prvenstvu Hrvatske. Nakon kiksa od Igokee na domaćem terenu pokazali su da su jako nezgodan domaćin i da s ekstra energijom ulaze u susrete. Na to moramo biti spremni i odgovoriti jednakom mjerom.

Isti su suparnici igrali i prije tri tjedna kada je pobjeda otišla na stranu Zagrepčana koji su od početka nametnuli svoju igru i na koncu došli do slatkog trijumfa.

- Nepoznanica nema. Radi se o istinskom derbiju. Cibona je jako dobra šuterska ekipa i ne smije nam se dogoditi kao u zadnjoj utakmici da uđu u šuterski ritam. Moramo pristupiti jako čvrsto u svakom izlasku, u svakom bloku, u svakom skoku. Očekujem pravu mušku utakmicu i da Zadar odigra – zadarski.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Dalmatinci su tijekom tjedna prelomili i odlučili tražiti novo rješenje na razigravačkoj poziciji. Malcolm Grant nije ispunio očekivanja te se već nekoliko dana aktivno traži novi igrač.

- Smatram da on nije igrač koji stvara razliku. Nama treba igrač koji će stvarati razliku i koji će i u obrani i u napadu biti istinski vođa te kojemu ćemo, što se kaže, dati ekipu u ruke. Treba nam netko tko će podizati kvalitetu ostalih igrača i tko će otkloniti sve upitnike koji su se nadvili nad pojedincima. To očekujemo od playmakera i nadam se da će biti produžena ruka trenera na terenu – pojasnio je Ante Nazor koji je kazao da će on imati zadnju riječ kod odabira novog igrača, inače stranca, te da preuzima sav rizik ako novi igrač ne bude kakvim ga je opisao.

U zadarskom su se klubu nadali da će posao oko dovođenja pojačanja biti zaključen tijekom tjedna i da će on biti na raspolaganju za utakmicu u Zagrebu. Sada to više nije izvjesno. Prema registracijskom pravilniku ABA lige igrač se mora prijaviti do podne dan uoči utakmice, što u konkretnom slučaju znači do nedjelje u 12 sati.

- Ja mislim da će to biti teško [izvesti]. Postoje rokovi. I da je jučer potpisao, što sam se iskreno nadao, bilo bi knap. Nije više stvar do struke, sada je to više do klupske administracije.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Ako se papiri ne srede na vrijeme, a za to su sve manje šanse, razigravačke će dužnosti preuzeti Lovre Bašić kojemu će pomagati i ostatak momčadi.

- Što se tiče Bašića mogu kazati da se ponaša i radi zaista kvalitetno i da je sušta suprotnost onog igrača kojeg sam imao prije dvije godine. Bez obzira na dolazak novog igrača kojeg ćemo potpisati nadam se već tijekom dana, njegova pozicija u momčadi je neupitna. Što se tiče svih dosadašnjih utakmica i treninga oscilacije su minimalne i to je veliki napredak te ga treba respektirati – pohvalio je 39-godišnji stručnjak svog igrača koji je u zadnjih nekoliko utakmica pružio dobre partije.

Izbornik Anzulović u četvrtak je objavio popis reprezentativaca za utakmice s Mađarskom i Litvom, a na njemu su se našla i imena dvojice igrača Zadra: Luke Božića i Domagoja Vukovića, inače povratnika u nacionalni dres.

- Čast [je to] i obaveza. Nadam se da će zadovoljiti kriterije i status reprezentativca i da će naš klub predstaviti u najboljem mogućem svjetlu – zaključio je Nazor.

Utakmica se igra u ponedjeljak u Draženovom domu s početkom u 18 sati, a sav prihod s derbija bit će doniran u sklopu akcije „Ljudi za ljude“ siromašnim građanima glinskog kraja.