Regija
Tito bez Europe

Tito bez Europe

Autor: Paulo Sarić

Odluka košarkaškog saveza rezultirala je stavljanjem fokusa na domaću ligu.

Makedonski abaligaš MZT Skopje naredne se sezone neće natjecati u europskim takmičenjima, objavljeno je na službenoj stranici skopskog kluba. Posljedica je to odluke Makedonske košarkaške federacije prema kojoj će MZT morati igrati nacionalno prvenstvo od samoga početka. Vodstvo kluba kojega je nedavno napustio Ante Nazor kazalo da je bilo primorano donijeti takvu odluku, premda su imali otvorene mogućnosti birati između ULEB-ova Eurocupa i FIBA-ine Lige prvaka, i zbog smanjenja regionalne lige na 12 klubova i posljedične koncentracije kvalitete.

Podsjetimo, skopski je sastav ove sezone osvojio šesti uzastopni naslov državnog prvaka, a nedugo nakon toga je promijenio trenera te je na klupu Metalaca zasjeo Aleksandar Todorov. Uprava je nakon velikog broja stranaca koji su u proteklim sezona prošli kroz redove najjužnije momčadi regionalne lige odlučila napraviti zaokret i fokusirati se na dovođenje što većeg broja Makedonaca. U priopćenju stoji da će se o stranim pojačanjima razmišljati tek nakon što se iscrpe sve domaće opcije na tržištu.

Svemu tome unatoč, ambicije makedonskog sastava ostaju nepromijenjene. Cilj je osvojiti oba domaća trofeja i postići najbolji mogući rezultat u ABA ligi, stoji u priopćenju na službenoj stranici kluba.