Hrvatska
Regija
Ante Nazor više nije trener MZT-a

Ante Nazor više nije trener MZT-a

Autor: Branko Tabak

Spasio je klub od ispadanja, osvojio naslov prvaka i otišao.

Ante Nazor više nije trener MZT-a. Nakon što je spasio klub od ispadanja iz ABA lige i osvojio naslov prvaka Makedonije Nazoru je istkao ugovor, a suradnja nije nastavljena. Uprava kluba mu se "zahvalila na svemu učinjenom i poželjela puno uspjeha u daljnjem radu".


 

Na mjestu prvog trenera struke naslijedit će ga Aleksandar Todorov, čovjek koji je MZT-u donio prvi naslov prvaka Makedonije. 

Makedonski je stručnjak trenerski put započeo vrlo rano, a na klupu skopskog sastava je prvi put sjeo s 26 godina. U kasnijoj karijeri je vodio nekoliko domaćih klubova, bugarski Balkan iz Botevgrada i bukureštanski Dinamo, dok je vjerojatno najrenomiraniji klub na čijem je čelu bio TED Ankara. Ipak, gdje god je pošao, uvijek se vraćao u Skopje pa će mu ovo bi već četvrti pokušaj s klubom iz glavnog grada Makedonije.


Foto: MZT Skopje Aerodrom - Dragan Mitrevski

Prvi zadatak kojeg Todorov ima ispred sebe je slaganje momčadi kojoj su pod ugovorom ostali samo kapetan Marko Simonovski te Adem Mekić i Xavier Thames. Cilj je MZT-a nastaviti dominaciju u makedonskom prvenstvu te biti konkurentan u ABA ligi.