Hrvatska
Tomislav Gabrić se priključio Ivanu Marinkoviću

Tomislav Gabrić se priključio Ivanu Marinkoviću

Autor: Paulo Sarić

Bivši mladi reprezentativac potpisao je dvogodišnji ugovor s turskim sastavom.

Osim Ivana Marinkovića koji je prošle sezone nosio dres Zadra turski prvoligaš Yeşilgiresun doveo je još jednog igrača zanimljivog hrvatskoj javnosti. Riječ je o bivšem mladom reprezentativcu Hrvatske i osvajaču regionalne lige s Cibonom 2014, godine Tomislavu Gabriću.

Mladi je Drnišanin u Tursku prešao iz rumunjskog Pitestija u čijim je redovima prošle sezone zabijao 12.8 koševa uz nešto više od pet skokova po susretu. Profesionalnom se košarkom počeo baviti u šibenskom Jollyju u kojemu je vrlo mlad dobio priliku te je s nepunih 18 godina zabijao osam poena u prosjeku uz 50 posto šuta iz igre. Vrlo dobre igre u hrvatskoj A1 ligi i u mladim reprezentacijama privukle su interes Cibone koja ga je 2013. dovela u svoje redove. Kako je govorio prilikom dolaska u dvostrukog europskog prvaka pogledajte u videu.


U Zagrebu se zadržao dvije godine tijekom kojih je dobivao malu minutažu, no uspio se okruniti naslovom pobjednika Jadranske lige kada su Vukovi u beogradskom finalu iznenadili Cedevitu i došli do svojeg prvog regionalnog trofeja. Nakon odlaska iz Zagreba preselio je u Metalac gdje je za 18 minuta u prosjeku zabijao 7.8 koševa i hvatao 2.6 skoka u 25 utakmica ABA lige.

Gabrić je bio član doslovno svih omladinskih reprezentacija Hrvatske te je nastupio na ukupno sedam prvenstava mlađih kategorija, pet europskih i dva svjetska.


Kao i bivši igrač Zadra, Ivan Marinković, i bivši igrač Cibone je potpisao dvogodišnji ugovor s momčadi Aleksandra Trifunovića.