Hrvatska
Treća pobjeda Šibenke u nizu. Zabok kod kuće ispustio +17

Treća pobjeda Šibenke u nizu. Zabok kod kuće ispustio +17

Autor: Šibenski portal Patrik Patafta Photo: Mladen Ban/KK Zabok

Pandža niže pobjede

Šibenka je upisala treću uzastopnu prvenstvenu pobjedu. Nakon Škrljeva u gostima i Dinama na Baldekinu, pao je Zabok, izravni konkurent u borbi za Ligu za prvaka. Momčad trenera Josipa Pandže slavila je na sjeveru Hrvatske u dramatičnoj završnici 72:70, nakon što je na otvaranju utakmice gubila 17 poena razlike, a na početku treće bila 14 poena u minusu. Bio je to ukupno osmi trijumf narančastih u Premijer ligi u 18 odigranih utakmica, isti broj pobjeda ima i Zabok, ali uz utakmicu više. Valja spomenuti kako je Šibenka i na Baldekinu bila bolja od Zaboka (97:92), tako da bi bila u prednosti u slučaju istog broja bodova na kraju regularnog dijela, piše Šibenski portal

Kao i na nedavnom gostovanju kod Škrljeva, Šibenku je i u Zaboku na otvaranju utakmice bila zasuta dalekometnom paljbom. Domaćin je pogodio četiri uzastopne trice za 12:0, a onda još jednu za 17:2 nakon četiri i pol minute igre. Malo kasnije bilo je velikih 19:2, a tada Šibenka napokon počinje igrati. Lukić je pogodio dvije trice, Skorić je dao ruku, zaigralo se čvršće u obrani i u drugu se dionicu ušlo s podnošljivijih 22:13.

Nakon par minuta igre Pandžin sastav praktički se potpuno vratio u igru smanjivši na 26:22, ali uslijedio je novi udar domaćina za +10 (34:24). Šibenka uzvraća 7:0 serijom za 34:31, ali završnica prvog dijela pripada Zaboku, pa se na pauzu otišlo s istom razlikom kao i nakon prve četvrtine, s devet poena plusa sa žute (44:35).

I otvaranje drugog dijela pripao je domaćinu, pa je semafor u 26. minuti pokazivao 54:40. Crno-narančasti predvođeni Pleadinom tada ponovno ubacuju u višu brzinu, rade 12:0 seriju za novi povratak u utakmicu (54:52). Imali su i par napada za potpuni preokret, ali nije ušlo, pa Zabok s pet novih poena odlazi na 59:52 na ulasku u zadnju četvrtinu.

Šibenčanima se upornost isplatila nakon šest minuta igre u toj zadnjoj četvrtini. Ponovno je Pleadin bio inicijator, da bi Klarin četiri minute prije kraja doveo Šibenku u vodstvo (63:64), a onda je Pleadin to još malo povisio (63:66). Uoči posljednje dvije minute stvari su bile iste kao na početku (66:66), da bi Šibenka košem Babića minutu prije kraja ponovno povela (67:68),  onda je Lukić, 30 sekundi prije kraja, pogodio dva bacanja za +3. Cinac je s druge strane pogodio jedno. Uslijedio je brzi faul domaćina, nakon čega Skorić također ubacuje jedno od dva bacanja, a onda nakon novog faula Cinac pogađa oba za 70:71, 12 sekundi prije kraja. Zabok očekivano radi novi brzi faul, opet na Skoriću, koji opet pogađa jedno od dva bacanja za 70:72. Do kraja je ostalo osam sekundi, Savić je sa zvukom sirene gađao tricu iz kuta, nije pogodio i bodovi su otišli na jug.

Pleadin je kod Šibenke zabio 21 poen, Lukić 17, Skorić 15, a Babić 12. Kod Zaboka Neal i Savić zabili su po 15 poena. Šibenke se sada okreće ABA 2 balonu u Novom Sadu, gdje će do nedjelje odigrati tri utakmice, protiv Pelistera, MZT-a i Heliosa.

Standings provided by Sofascore