Hrvatska
Trener Jusup se ispričao navijačima zbog poraza u Sinju i otkrio zašto Siriščević još uvijek ne igra

Trener Jusup se ispričao navijačima zbog poraza u Sinju i otkrio zašto Siriščević još uvijek ne igra

Autor: Paulo Sarić

Iako su prošla već gotovo puna dva dana od iznenađujuće pobjede Alkara nad Zadom, još uvijek se nije stišala bura izazvana neočekivanim kiksom dalmatinskog abaligaša. Bez Gilberta i Siriščevića, i s malom minutažom igrača s klupe, Zadrani su prosuli 14 poena prednosti koliko su imali na otvaranju susreta i upisali drugi poraz u HT Premijer ligi.

Nakon završetka utakmice trener Danijel Jusup kao krivce je prokazao nedvojbeni umor koji se u „NBA rasporedu“ nagomilao kod njegovih igrača te psihološke posljedice nedjeljnog poraza od Igokee.

Dosta smo dobro otvorili utakmicu, ali nažalost prednost smo lako prosuli. Domaćini su nošeni publikom dobili krila i na koncu pobijedili. Žao mi je, ali očito smo malo pali. Stisnuo nas je umor, no moramo ići daljeizjavio je trener Jusup dotaknuvši se susreta s Igokeomporaz nas je spustio dolje, što se vidjelo na ovoj utakmici i morat ćemo naći način da se izvadimo.

Primjetno je da mu je poraz teško pao, tim više znajući da je inzistirao na ozbiljnom pristupu od prve do posljednje minute kako bi se zadržala dva koraka prednosti pred Cibonom i tri pred Splitom u utrci za prvo mjesto i prednost domaćeg parketa uoči doigravanja.

FOTO: Zvonko Kucelin (KK Zadar)

Stoga je pred dvoboj protiv Partizana ponudio ispriku svim ljubiteljima zadarskog kluba.

Žao mi je zbog poraza u Sinju. Izvinjavam se navijačima i mislim da si nismo smjeli dopustiti da izgubimo tu utakmicu, ali jednostavno nismo bili pravi – kazao je 58-godišnji strateg i dodao – igrači s klupe su trebali bolje reagirati.

U posljednjoj se rečenici vjerojatno krije razlog zašto su Jan Palokaj, Jure Planinić, Stefan Fundić i Muhammed Bashir Ahmed na terenu kombinirano proveli tek nešto više od 23 minute.

Malo, puno premalo. Pogotovo u zgusnutom rasporedu.

U Sinj, pak, nije ni putovao iskusni Ivan Siriščević koji je nedavno počeo trenirati s momčadi.

On nije u punom intenzitetu i još uvijek ne može 'u fullu', a ako ne možeš 'u fullu' ne možeš ni igrati – zaključio je Jusup.