Intervjui
Trener Ribole Toni Biočić: Možemo igrati protiv svakoga, okupili smo kvalitetne momke

Trener Ribole Toni Biočić: Možemo igrati protiv svakoga, okupili smo kvalitetne momke

Prvi ispit - DepoLink Škrljevo

Nakon nešto više od dva mjeseca priprema, naši seniori kreću u nove izazove službenih utakmica. Nekako u isto vrijeme kreću i prvenstveni susreti Prve lige i oni regionalnog dijela Kupa Krešimir Ćosić, pa je već na samom startu nastala gužva koja će, po svemu sudeći, u prvih osam dana natjecateljskog dijela sezone našoj momčadi donijeti čak četiri važna dvoboja.

Međutim, trenutno je fokus isključivo na prvom, onom koji će se u subotu održati u Kostreni gdje će Ribolu Kaštela ugostiti prošlosezonski premijerligaš, DepoLink Škrljevo, koji od nove sezone ne očekuje ništa drugo nego ekspresni povratak u društvo najboljih.

Nastupajuća sezona je i prva u kojoj će s klupe seniorima Ribole 'dirigirati' trener Toni Biočić koji je u klubu već blizu dva desetljeća, što kao igrač i kapetan ekipe, što kao trener mlađih kategorija. Ovog ljeta dobio je i priliku da svoje bogato znanje i iskustvo prenese i na prvu momčad, i to u sezoni u kojoj klupski ciljevi nisu daleko od onih koje ima naš subotnji protivnik.

U nastavku donosimo Tonijeva razmišljanja pred početak nove sezone - o rosteru i pojačanjima, pripremnom periodu, klupskim ciljevima.

''Prije svega izuzetna mi je čast biti trener prve ekipe KK Kaštela jer je to klub u kojem sam proveo sve svoje seniorske igračke minute, a isto tako prošao i trenerski staž od mlađih uzrasta pa sve do seniora.

Ove godine sastavili smo jednu kvalitetnu ekipu koju čine većinom igrači koji su košarkaški odrastali u našem klubu. Priključio nam se i nekadašnji reprezentativac Mario Delaš koji je za ove mlade momke idealan igrač, pun iskustva. Mogu slobodno kazati da ih je još više povezao i ujedno im pomogao u njihovom daljnjem razvoju.

U odnosu na prošlu sezonu tu su još Marin Vručinić, Ivan Rašetina, Nikola Roso i Jakov Sanader, sve povratnici u naš klub u kojem su ranijih godina odigrali dosta utakmica u seniorskom dresu. Stigao je i Duje Lisica koji je je prošlu sezonu igrao za Podstranu.

Sve igrače poznajem jako dobro, većinu sam trenirao, s nekima i igrao, a ostale sam pratio kroz mlađe selekcije, te mogu reći da smo okupili kvalitetne momke u ljudskom i igračkom smislu.

Cilj nam je da stvorimo jednu dobru atmosferu te da svi skupa kroz treninge i utakmice budemo sve bolji i bolji. Znamo da je liga jako dobra, da ima veliki broj igrača koji su dosta sezona imali značajne uloge i u Premijer ligi, te da će biti dosta zahtjevnih i zanimljivih utakmica.

Možemo biti zadovoljni s odrađenim pripremni periodom, odigrali smo nekoliko jakih utakmica protiv ekipa iz višeg ranga i nastojali smo pokazati u kojem smjeru bi htjeli ići.

Prvu utakmicu igramo u gostima kod ekipe Škrljeva koja je sastavljena od većeg broja kvalitetnih igrača, koja je ujedno i istakla kandidaturu za povratak u viši rang. Iskreno, mislim da možemo igrati i pobijediti svakoga, da imamo svoje kvalitete koje naravno treba pokazati na terenu.

Nadam se jednoj dobroj i uspješnoj sezoni uz što manje ozljeda i ako Bog da, da nam se otvori prilika i budemo u situaciji da i mi napadnemo najviši rang hrvatske košarke.''

Foto: KK Ribola Kaštela