Hrvatska
Trešnjevka brani, Pula, Šibenik i Ragusa napadaju naslov

Trešnjevka brani, Pula, Šibenik i Ragusa napadaju naslov

F4 Kupa Ružice Meglaj Rimac

Ovog se vikenda igra Završni turnir Kupa Ružica Meglaj-Rimac. Na završni turnir, koji se igra u formatu Final Four, plasirali su se ŽKK Pula Moviter koja je ujedno i domaćin, ŽKK Ragusa, ŽKK Šibenik i KK Trešnjevka 2009. 

Dan uoči polufinala u Domu sportova 'Mate Parlov' u Puli održala se najavna konferencija za medije uz prisustvo pročelnice Upravnog odjela za društvene djelatnosti i mlade Grada Pule Ivane Sokolov i povjerenika natjecanja HKS-a Darka Kotaranina, dok su Kup sa stručne strane javnosti približili glavni treneri klubova sudionika: Ivan Đukić, trener Pule i predstavnik organizatora, Cvetana Matić, trenerica Raguse i Dean Nemec, trener Trešnjevke 2009, a trener Šibenika Stipe Bralić je zbog uvjeta na cesti bio spriječen te je izjavu dao naknadno.

Ivana Sokolov, predstavnica Grada Pule izrazila je zadovoljstvo organizacijom košarkaškog natjecanja u Puli i zahvalila svima na dolasku: "Vrlo smo zadovoljni što je Pula domaćin ovakvog natjecanja. Kao Grad smo sudjelovali koliko smo mogli, ali drago nam je da smo mogli bar minimalno doprinijeti organizaciji. Ispred Grada Pule pozvala bih sugrađane i sugrađanke da nam se pridruže ovog vikenda, da napunimo dvoranu. Također bih poželjela svim natjecateljicama sreću i veselim se ovom vikendu!"

Darko Kotaranin, povjerenik natjecanja HKS-a je također svima zaželio uspjeh: "Čestitam svim sudionicima na plasmanu u završnicu Kupa Ružica Meglaj-Rimac. Sezona lige nam je također pri kraju, ostalo je još doigravanje. Drago mi je da se Kup ponovno igra u jednom sportskom gradu kao što je Pula nakon 2019. godine kada je ovdje također bila odlična oganizacija natjecanja. U ime HKS-a želim sreću svim ekipama, neka pobijedi najbolji, a nadam se da će biti i publike. Iskoristio bih priliku i čestitati ŽKK Pula na velikoj obljetnici od 25 godina neprekinutog rada."

Cvetana Matić, trenerica Raguse koja je pobjednički pehar podignula 2021. godine: "Zahvaljujem se domaćinu na organizaciji, kao i HKS-u na sudjelovanju u organizaciji. Vjerujem da je sve dobro organizirano, trebalo je tu uložiti i truda, vremena i sredstava. Nas je dopalo da igramo s domaćinom, to je uvijek nezahvalno. Svakako je teško igrati na domaćem terenu ekipe koja je i tijekom prvenstva kod kuće uvijek neugodna. Potrudit ćemo se i dati sve od sebe, a dalje ćemo vidjeti. Svakako želim sreću svim ekipama i da utakmice prođu u fair play igri."

Dean Nemec, trener braniteljica naslova, KK Trešnjevke 2009: "Pridružujem se zahvalama domaćinu. Gdje god ženska košarka nađe utočište, to je za pohvalu i vjerujem da će cijeli turnir biti dobro organiziran. Imamo dobre uvjete za natjecanje, dobru dvoranu i očekujem dobre utakmice. Došli smo napraviti najviše što možemo u odnosu na prošlu godinu kad smo bili pobjednici. Ove smo sezone oslabljeni za pet igračica, nema ni najbolje igračice prošlogodišnjeg turnira Dorje Ive Žaje. Nastojat ćemo dati najbolje što možemo u ovom trenutku, ali teško je govoriti o favoritima. Vjerujemo da možemo do finala, ali trebat će dosta truda i dobre košarke da bi se to i ostvarilo."

Ivan Đukić, trener Pule Moviter sigurno je zadovoljan što završnicu Kupa može igrati na domaćem terenu, a Pula je i popunila roster uoči turnira: "Mi smo ove godine s plasmanom na Final Four Kupa ostvarili uspjeh za kojeg početkom sezone nismo smatrali da je realan. Imali smo tijekom cijele sezone problema s ozljedama i odlascima. Kada smo saznali da smo dobili domaćinstvo Kupa, odlučili smo ipak malo promijeniti situaciju u ekipi jer smo se cijeli drugi dio natjecanja mučili i praktički igrali s petorkom. Za sutrašnju smo utakmicu vratili našu Kelli Ann Schrauth, Maja Ramljak je izrazila želju da joj ovo bude službeni oproštaj od košarke, a oporavila se i Nina Perić tako da smo povećali roster i nadam se da ćemo pružiti dobar otpor. Smatram da je Ragusa ove godine favorit natjecanja i nadam se da ćemo im sutra malo zagorčati život. Naravno, svima čestitam na plasmanu, a mi ćemo se potruditi biti pravi domaćini."

Stipe Bralić  trener je Šibenika čije su igračice Kup osvajale 2002., 2004. 2006. i 2008. godine: "Glavni cilj nam je bio ostanak u ligi jer imamo dosta mladih neafirmiranih igračica u ekipi, i to smo i uspjeli lakše od očekivanog. Usput smo se plasirali na Final Four Kupa iskoristivši, istini za volju, nešto lakši ždrijeb, tako da je ovo jedna nagrada ekipi na kraju uspješne sezone. U polufinalu igramo protiv dosta dobre ekipe Trešnjevke koja je zauzela drugo mjesto u regularnom dijelu sezone, što govori o njihovoj kvaliteti, ali ovako neopterećeni idemo odigrati hrabru utakmicu i pokušati ponoviti utakmicu iz drugog dijela sezone gdje smo, iako bez kapetanice Šarić i Baban igrali dobro i izgubili sa samo 6 poena razlike. Ako ponovimo slično dobru igru, mogli bi se nadati iznenađenju, iako je Trešnjevka favorit u polufinalnoj utakmici što govori i položaj na ljestvici."

RASPORED TURNIRA

Poluzavršnica, 15. travnja 2023.

  1. ŽKK Šibenik – KK Trešnjevka 2009 u 16:00 - HKS TV
  2. ŽKK Pula Moviter – ŽKK Ragusa u 18:30 - HKS TV

Završnica, nedjelja, 16. travnja 2023. u 15:00 - Sportska televizija