Europa i Svijet
Hrvatska
Tri hrvatska igrača i dva trenera u utrci za naslov prvaka FIBA-ine Lige prvaka

Tri hrvatska igrača i dva trenera u utrci za naslov prvaka FIBA-ine Lige prvaka

Autor: Branko Tabak

U FIBA-inoj Ligi prvaka završeno je natjecanje po skupinama.

Slijede utakmice osmine finala čiji će parovi biti poznati nakon ždrijeba zakazanog za 15. veljače. Momčadi će biti podijeljene u četi jakosne skupini na osnovu ostvarenih rezultata u dosadašnjem tijeku natjecanja.

Šesnaest momčadi koje nastavljaju natjecanje su: AEK (GRE), AS Monaco (FRA), Banvit (TUR), Besiktas Sompo Japan (TUR), CEZ Nymburk (CZE), EWE Baskets Oldenburg (GER), Iberostar Tenerife (ESP), medi Bayreuth (GER), MHP Riesen Ludwigsburg (GER), Nanterre 92 (FRA), Neptunas Klaipeda (LTU), PAOK (GRE), Pinar Karsiyaka (TUR), SIG Strasbourg (FRA), Stelmet Enea Zielona Gora (POL) and UCAM Murcia (ESP).

Momčadi će na ždrijebu biti podijeljene u četiri jakosne skupini na osnovu ostvarenih rezultata u dosadašnjem tijeku natjecanja. Četiri su pota, a u njima su se ekipe posložile na ovaj način.

Za hrvatsku košarku zanimljivo je istaknuti kako su u utrci za osvajanje FIBA-ine Lige prvaka ostala tri igrača i dva trenera. Marko Banić nastupa za Pinar Karsiyaku, reprezentativac Miro Bilan za SIG Strasbourg, a Boris Barać za CEZ Nymburk. Mladen Drijenčić je glavni trener Oldenburga, a Jurica Žuža pomoćni trener u Neptunasu.