Hrvatska
Regija
Trinchieri hvalio 'zadarsko srce', atmosferu i ABA ligu, kudio površnost svojih igrača prema sucima!

Trinchieri hvalio 'zadarsko srce', atmosferu i ABA ligu, kudio površnost svojih igrača prema sucima!

Autor: Paulo Sarić

Zanimljiva košarkaška večer na Višnjiku okončana je tek nakon dodatnih pet minuta.

Bio je to pravi klasik Jadranske lige. Pred 7000 gledatelja u Krešinom domu Partizanu je bilo potrebno dodatnih pet minuta kako bi došao do vrijedne pobjede nad Zadrom (92-97) i osvetio se igračima Ante Nazora za neočekivan poraz krajem listopada u Beogradu. Iako su gosti vodili većim dijelom susreta, u jednom trenutku čak i 14 razlike, Zadrani su se nošeni bučnom podrškom s tribina nekoliko puta vraćali u susret i na koncu imali napad za pobjedu.

- Utakmicu smo izgubili devet, a dobili deset puta. Taj plus jedan je bio ključan – započeo je svoje obraćanje novinarima trener Partizana Andrea Trinchieri i kazao da je bio spreman na vrući ugođaj Višnjika - očekivao sam ovakvu utakmicu. Zadar je čvrsta ekipa koja ima srce. Mi smo loše krenuli u utakmicu. Kasnije smo se u trećoj četvrtini podigli, da bismo na plus 14 učinili neke greške. Moram priznati da su domaći igrači pritom napravili i nekoliko lijepih poteza. Little je pogodio par teških šuteva i Zadar je došao do produžetka.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

U dodatnih pet minuta na scenu je stupio Marcus Paige. Ovosezonsko pojačanje 'Crno-bijelih' još je jednom potvrdilo da je najopasnije iza linije 6,75. Paige je s tri trice u dvije i pol minute držao goste u konstantnoj prednosti i stavljao dodatni pritisak na leđa Zadrana. Na koncu je pobjedu Partizana potvrdio Vanja Marinković koji je devet sekundi prije kraja stavio 'točku na i' jučerašnjeg susreta.

- Bili smo bili dovoljno mirni i stavili loptu u ruke igrača koji znaju što s njom napraviti. Sve u svemu, bila je ovo jako teška utakmica za nas – dodao je Talijan hrvatskog podrijetla koji je pohvalio atmosferu u gradu košarke koja je, premda na trenutku izvan granica dobrog ukusa, uvijek motivirajuća kako za domaćine tako i za goste u Krešinom domu - obožavam igrati u Zadru. Dvorana je prostrana, meni najdraža uz Pionir. Super dvorana za košarku.

Suci su od početka susreta zauzeli dosta strog kriterij i kažnjavali svako iskakanje izvan granica propisa. Posljedica toga su 32 osobne pogreške Beograđana i 38 slobodnih bacanja domaćih igrača.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Dalmatinci nisu bili dovoljno mirne ruke te su ih promašili čak 15 čime su propustili priliku da možda i u prvih 40 minuta riješe pitanje pobjednika.

- Moramo shvatiti u kojem pravcu suci vode utakmicu. A tu smo bili jako… površni! Mislim da smo igrali produžetak kad je moj veteran 'playmaker' zabio dva slobodna bacanja na isti način, a jedno su mu poništili jer je prebrzo ušao u reket. U tom aspektu sigurno nismo bili dobri – rekao je trener Partizana koji nije bio najzadovoljniji izdanjem „ljudi u crnom“. Da se to iščitati između redova…

S druge strane, za regionalnu ligu u globalu ima samo riječi hvale.

- Bio sam u Italiji, Grčkoj, Njemačkoj i Rusiji. Ovo je najteža liga u kojoj sam do sada igrao. Da se razumijemo, Real bi sigurno osvojio ABA ligu, ali ovdje košarkaši znaju igrati. Igra je tvrda, a svaka momčad zna što je košarka. U drugim državama tome nije tako! Ovdje je teško dobiti u gostima. Izuzetno komplicirana liga. Stranci radi toga često ni ne nađu željeni ritam. Puno se puta veliki talenti koji dobro igraju u, npr., Francuskoj - ovdje ne snađu. Svi sve znaju i nitko te ne pušta da uđeš u ritam – zaključio je Trinchieri koji je upisao četvrtu uzastopnu pobjedu u ABA ligi, šestu u posljednjih sedam dvoboja, i napravio novi veliki korak ka plasmanu među četiri najbolje momčadi Jadrana.

Rezultati by SofaScore