Hrvatska
Turić upozorava: Kup zna iznenaditi

Turić upozorava: Kup zna iznenaditi

Može li itko zaustaviti Medkice na putu do petog uzastopnog trofeja Ružice Meglaj Rimac?

Košarkašice Medveščaka otputovale su u Pulu gdje ih u petak očekuje polufinalni susret Kupa Ružice Meglaj Rimac protiv Raguse iz Dubrovnika, a ukoliko opravdaju ulogu favorita onda i subotnje finale protiv pobjednika dvoboja domaćina Pule Črnja Tours i Šibenika.

Trener Braslav Turić na početku razgovora osvrnuo se na posljednji susret u prvenstvu i poraz u Zadru koji nije utjecao na osvajanje prvog mjesta uoči doigravanja.

-  Mi smo i prije te utakmice osigurali prvo mjesto, a nama ta utakmica nije značila ono što je značilo Zadru. One su sve ekipe pobjedile na svom parketu što recimo mi nismo uspijeli. Znamo u kakvoj smo situaciji što se tiče ozljeda jer smo do kraja sezone ostali bez Majstorović i Mrdalj, a praktički svaka igračica iz petorke ima problema s ozljedama. Od Ive Todorić koja ima problem s ramenom, Matea Tadić sa zglobom i koja je već dogovorila operaciju, Lucije Skorić i Ane Vojtulek koje imaju problema s koljenom, do Ane Petrak, Marte Nimac koja je skinula masku prije dva tjedna, te Anđelom Strize kojoj su se javili problemi s koljenom dva dana prije te utakmice. Mi smo morali sačuvati igračice jer znamo da nam dolazi završnica Kupa i jednostavno nismo imale ni jedan razlog zbog čega bi tu utakmicu išli na nož što se kaže..kaže Turić koji je najavio Završnicu Kupa u kojoj Medekice love peti uzastopni trofej.

- Osim prošle godine kada smo nešto lakše osvojili Kup Ružice Meglaj Rimac mi smo se za prva tri naslova dosta namučili tako da ni sada ne očekujem da mi budemo izrazito uvjerljivi. Nominalno smo bolja ekipa od Raguse kao i od preostala dva kluba. Ali u jednoj utakmici sve je moguće i uz spomenute probleme koje imamo ukoliko ne uđemo na pravi način u utakmicu i dobro se mentalno i taktički ne pripremimo možemo se poskliznuti. Ragusa ima nekoliko jako dobrih igračica od iskusne Janković do Hakličke, Kalajžić, Pocrnjić, Zarač i Stojanović. Igraju s četiri vanjske igračice i tranzicijski brzo te mogu ući u seriju šuteva za tricu. Moramo ih respektirati i maksimalno ozbiljno ući u utakmicu”.

U drugom polufinalu malu prednost Turić daje domaćinu Puli.

- Mislim da se oni u prednosti na unutarnjim pozicijama gdje imaju Ramljak i Trehub te u tome  što imaju domaći teren i priliku da izbore finale i pred svojim gledateljima se predstave i putem televizije (HTV 2 prenosi finale).

ZAVRŠNI TURNIR KUPA ”RUŽICE MEGLAJ RIMAC”

Petak, 05.04.2019.

17.00  Medveščak – Ragusa
19.30  Pula Črnja Tours – Šibenik

Subota, 06.04.2019.

17.30  Finale

Iako do početka doigravanja za naslov prvakinja Hrvatske ima još deset dana iskoristili smo priliku da upitamo Braslava za analizu dosadašnjeg dijela sezone u kojem je Medveščak dobar dio sezone gledao u leđa Splitu.

- Teško je bilo očekivati da će ekipe koje su krenule u prvenstvo s kvalitetnim igračicama u Splitu i Puli uspijeti zadržati te igrečice cijelu sezonu. Mi smo u porazu od Splita u prvom dijelu sezone izgubili zahvaljujući našoj katastrofalnoj šuterskoj večeri. Unatoč svim problemima koje smo imali uspjeli smo završiti na prvom mjestu. Nije bilo lako nakon odlaska Borović i Bure, a trebalo je uklopiti tri mlade igračice iz Šibenika koje će slijedeće sezone zasigurno moći dati puno više s obzirom da im je trebalo vrijeme prilagodbe na novi način rada i borbe za najviši plasman. Očekujem da kroz doigravanje pokažemo svoju kvalitetu, a veseli me činjenica da smo unatoč ozljedama Majstorović i Mrdalj uspijeli proširiti igrački kadar uz priključenje nekoliko kadetkinja. Što se tiče ostalih klubova mala žal ostaje što je Brod Na Savi izgubio status prvoligaša s obzirom na nekoliko mladih i dobrih igračica, ali vjerujem da će im sezona u Drugoj ligi pomoći da brže stasaju i vrate se u Prvu ligu.