Hrvatska
(U-16 Ž) Hrvatska uvjerljivo poražena od Njemačke

(U-16 Ž) Hrvatska uvjerljivo poražena od Njemačke

Autor: Paulo Sarić

Prvi poraz izabranica Deana Nemeca na Europskom prvenstvu.

Hrvatska ženska kadetska reprezentacija poražena je u drugom susretu skupine B Europskog prvenstva od Njemačke rezultatom 78-40. Za razliku od jučerašnjeg susreta kada su mlade Hrvatice svladale Češku danas su se Njemice ipak pokazale kao klasa, ili dvije, više u odnosu na naše djevojke.

Od početka utakmice je bilo jasno da ćemo danas gledati potpuno drugu priču. Njemačka je već u četvrtoj minuti susreta otišla na dvoznamenkastu prednost. Ipak izabranice Deana Nemeca ubrzo su se konsolidirale i zaustavile krvarenje te su nakratko zaigrale svoju jučerašnju igru što je uvelike otežalo posao Njemicama. U drugoj četvrtini je proradio napad pa su se naše djevojke većinu vremena držale na zaostatku od 12 do 13 poena razlike. Ipak nisu se uspjele približiti na jednoznamenkasti broj koševa. Na poluvrijeme su otišle s minus 14.

Zabile su Hrvatice prvi koš u nastavku, no do kraja je sve otišlo na stranu suparnica. Do isteka 30. minute cure u crvenim dresovima ubacile su samo tri poena i predale pobjedu u ruke Njemica. Do kraja susreta zaostatak je samo rastao te se na koncu zaustavio na minus 38. Da je kojim slučajem bio plus, rekli bismo da je sukladan vanjskoj temperaturi.

Pobjednice su predvodile Magdalena Landwehr i Pauline Mayer koje su ubacile po 14 poena, dok je najefikasnija u redovima naše reprezentacije bila Tonia Bilić sa osam koševa.

Turnir se nastavlja sutra, a naše cure igraju protiv Nizozemki s početkom u 16.15h.