Hrvatska
U Jazinama je prometnije nego na kolodvoru: Vladovića ekspresno zamijenio Sarajlija

U Jazinama je prometnije nego na kolodvoru: Vladovića ekspresno zamijenio Sarajlija

Autor: Saša Ćirić

Povratak slovenskog braniča u poznato okruženje.

Nakon što je ranije ovog dana iz redova Žute podmornice potvrđeno kako je Jakov Vladović odlučio nastaviti karijeru u dresu Hermes Analitice, uprava zadarskog prvoligaša je počela raditi na adekvatnoj zamjeni. Proces je bio kratak, jer je poput nekakvog sprintera na 100 metara u niskom startu poziv čekao Mirza Sarajlija.

Slovencu je to povratak u prošlosezonsku momčad, s kojom je prošle sezone prolazio mnoge uspone i padove u HT Premijer ligi. S 14.7 poena i 5.7 asistencija u prosjeku, Sarajlija je bio motor zadarske momčadi. Ipak, njegov učinak nije bio dovoljan za očuvanje premijerligaškog statusa, pa je po završetku sezone odlučio potražiti novog poslodavca. No, nije se uspio naći niti s jednom momčadi, pa je početak listopada dočekao u statusu slobodnog igrača. Jazine su djelovale promptno te vratile čovjeka koji je prošle sezone pružio nekoliko nezaboravnih partija, od kojih valja izdvojiti 34 poena kaštelanskoj Riboli (trice 10-15!) i 24 poena uz 9 asistencija i 7 skokova protiv Zagreba na Višnjiku, utakmici u kojoj su domaći spasili živu glavu u završnici nakon +25 u prvoj četvrtini.

Upitan za izjavu o povratku Sarajlije, trener Jazina Luka Bujas nije krio zadovoljstvo, a Vladoviću je zaželio puno sreće u nastavku sezone.