Hrvatska
Ukić: Čestitke Zadru, ali prva utakmica nije ključna

Ukić: Čestitke Zadru, ali prva utakmica nije ključna

Autor: Ozren Maršić Photo: KK Split/Ivica Čavka

Svi se slažu, pobjeda Zadra je zaslužena

Split je na Gripama, u prvoj finalnoj utakmici doigravanja za prvaka Hrvatske, poražen od Zadra s 76:85 (16:24, 30:18, 13:16, 17:27). Zadar je tako u seriji koja se igra do tri pobjede poveo s 1:0, a druga utakmica na rasporedu je u četvrtak u 20 sati, također na Gripama.

- Zadar je zasluženo pobijedio, prelomili su utakmicu nakon one situacije na centru. Bili su bolji, a mi smo uzeli previše loših šutova za tricu. Tu smo izgubili nit igre u napadu, mislim da je to detalj. Moram se raspitati zašto nisam dobio challenge. Morat ćemo promijeniti neke stvari, čini mi se da smo u nekim trenucima igrali previše "jedan na pet". Dali smo im previše slobodnih bacanja. Atmosfera je bila vrhunska, možemo svi biti sretni što je tako – rekao je trener Splita Srđan Subotić.

Na njegove riječi nadovezao se Roko Ukić.

- Čestitam Zadru, bili su bolji i zasluženo pobijedili. Nema velike filozofije, prva utakmica nije ključna. Imamo dovoljno kvalitete da se vratimo u seriju. Svaka je ključna, tko prije do tri. Dakle, nema kalkulacija. Svaka utakmica je priča za sebe, oni su prelomili kad je trebalo. Svaka će do kraja biti tvrda, a mi moramo biti bolji u tim presudnim trenucima – kazao je Ukić.

Dario Drežnjak u pobjedu svoje ekipe ugradio je 16 poena i 8 skokova.

- Čestitke ekipi na pobjedi i na velikoj borbenosti. Imali smo dosta grešaka u napadu u jednom trenutku utakmice, ostali smo mirni do poluvremena i nakon toga uspjeli napraviti novu prednost. Ovo je tek početak, treba se nastaviti boriti. U drugom dijelu je presudila naša mirnoća, čvrstina u obrani, mislim da je to bio ključ naše pobjede – rekao je Drežnjak.

Danijel Jusup bio je zadovoljan kako je izgledala njegova momčad.

- Odigrali smo pravu, čvrstu utakmicu u kojoj smo izgledali kao tim. Jedino što mi je malo zasmetalo što nas je Split lagano uhvatio na naših plus 8 u prvom poluvremenu. To je mogao biti problem, no nisu se razigrali. Igru smo bazirali na unutarnjoj igri, uvijek je vani bio igrač na dobroj poziciji. Zatvorili smo im napadački skok, mislim da je to presudilo. Protiv Splita je to ključno, tako ja to vidim. Zahvaljujem publici što nas je došla pozdraviti u ovako velikom broju – kazao je Jusup.