Hrvatska
Uoči gostovanja u Slavoniji o zakonu i moralu: „U zemlji apsurda zakon je ka' Burda!“

Uoči gostovanja u Slavoniji o zakonu i moralu: „U zemlji apsurda zakon je ka' Burda!“

Autor: Paulo Sarić

Nezgodno gostovanje, ali alibija – nema!

Manje od 24 sata nakon uvjerljivog poraza od Crvene zvezde u Jadranskoj ligi košarkaše Zadra očekuje novi izazov, ovaj put u domaćem prvenstvu. Nakon 15 kola momčad iz Donatovog grada nalazi se na diobi prve pozicije na tablici sa starim rivalom Cibonom te u Osijek ide vidati rane s jučerašnje utakmice. U normalnim okolnostima očekivali bismo rutinski posao Nazorovih momaka, no u situaciji poput ove brojne zamke leže na 565 kilometara dugačkom putu.

- Bit će nezgodno gostovanje, to nam mora biti jasno. Ova će utakmica sigurno ostaviti traga, ali to nam ne smije biti alibi. Na kraju smo malo proširili rotaciju igrača i na utakmicu trebamo doći najnormalnije, kao i na svaku. Mi smo momčad koja je nakon abaligaškog kola i prije znala imati problema s ekipama iz hrvatske lige. Osijek je stabilna momčad koja jako dobro igra na domaćem parketu i trebamo biti maksimalno unutra. Nikakav alibi ne dolazi u obzir te mi je drago što su se neki igrači vratili da možemo proširiti rotaciju – rekao je u najavi susreta trener dalmatinskog sastava Ante Nazor.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Zadrani su ka Slavoniji krenuli u subotu navečer. Nakon poraza od Zvezde na brzinu je priređena večera u dvorani, jer na put ne valja ići gladan, autobus je već čekao i tako je krenula nova odiseja. Do nje ne bi došlo, barem ne u takvom obliku, da su Osječani pristali odigrati utakmicu u četvrtak kako im je bilo ponuđeno. Koliko je činjenica da im 'Brokeri' nisu izišli u susret otežala posao Zadranima u pripremi za dvostruki vikend-program?

- Sigurno da je otežala, o tome ne treba ni govoriti. To je na neki način i protuprirodno. Ali, što ćemo. Tako je kako je. Zakon je zakon – kazao je 40-godišnji stručnjak.

Valja reći da domaćini nisu napravili ništa protupravno. HKS ne priznaje ABA ligu te se termini hrvatskog prvenstva određuju neovisno o regionalnim obvezama klubova rezultat čega su i periodična preklapanja. Potez Vrijednosnica je bez ikakve dileme legalan, iz njihove perspektive svakako i legitiman. No, koliko je u interesu hrvatske košarke?

- U zemlji apsurda, zakon je ka' Burda – zaključio je Nazor citiravši stihove stare pjesme TBF-a.

Utakmica se igra u dvorani „Gradski vrt“ s početkom u 18 sati.

Rezultati by SofaScore