Hrvatska
Regija
Utakmica za slavu, za ispunjenje snova

Utakmica za slavu, za ispunjenje snova

Ključ će biti zaustaviti osovinu Čović-Ojo.

Momčad Aramisa Naglića sutra na domaćem terenu u posljednjem susretu 16. kola Jadranske lige očekuje vrlo bitan dvoboj s beogradskim FMP-om. Ekipa iz Železnika trenutno se nalazi na diobi petog mjesta zajedno s Partizanom i Zadrom te je izravni konkurent Dalmatincima u borbi za doigravanje.

- Nemamo imperativ ili „mač nad glavom“ kakav smo prošlih sezona znali imati u ovom dijelu godine. Ovo je utakmica za slavu, za ispunjenje nekih snova. Silno smo motivirani, momčad izgleda odlično na treninzima, ali moramo biti svjesni da igramo protiv jakog protivnika. Alfa i omega njihove igre je Filip Čović oko kojeg se sve vrti i na kojem gotovo svi njihovi protivnici grade obranu – kazao je trener Zadra Aramis Naglić u najavi sutrašnjeg ogleda i dodao - očekuje nas jako teška utakmica i nije zahvalno prognozirati bilo što, no s obzirom da je oko nas krasna atmosfera i velika pozitiva definitivno smo motivirani te jedva čekamo da susret započne. FMP igra dobru košarku. Da nisu kiksali doma od Mornara prošlo kolo bili bi najveći konkurenti za četvrto mjesto. Želja nam je odigrati ovu utakmicu na krilima naših navijača te se nadamo pozitivnom ishodu.

FOTO: Basketball.hr (Šime Zelić)

Domaći se trener osvrnuo i na incident tijekom susreta 12. kola HT Premijer lige u Kaštel Sućurcu. Podsjetimo, krajem utakmice između KK Ribola Kaštela i KK Zadar došlo je do sukoba Tornada s policijskim službenicima koji je prekinut tek nakon reakcije igrača i stručnog stožera zadarskog kluba koji su stali u obranu svojih navijača.

- Moram reći da mi je žao navijača koji su ozlijeđeni u petak, jer mislim da je to bilo apsolutno nepotrebno. To nisu bili huligani. Bilo je tu studenata, normalnih ljudi i nije postojao rizik za općom tučom ili da situacija preraste u veći incident. To je zaista bilo brutalno i jako je ružno izgledalo. Reakcija momčadi je bila potpuno normalna, hvalevrijedna i to je jednostavno tako moralo biti. Moralo se stati u obranu naših navijača.

FOTO: Basketball.hr (Šime Zelić)

U prvom susretu ovih dviju momčadi FMP je slavio s uvjerljivih 91-76, pa će hrvatski sastav imati dvostruki zadatak. Dalmatinci ne love samo pobjedu, već trebaju nadoknaditi i zaostatak od 15 poena iz Železnika kako bi imali prednost u slučaju jednakog međusobnog omjera. A to će biti težak posao. Stoga si Zadrani ne nabijaju dodatni pritisak već opušteno ulaze u dvoboj što potvrđuju i riječi Domagoja Vukovića, jednog od igrača čija se forma diže kako sezona odmiče. 

- Pred nama je težak susret s jednom atipičnom momčadi koja svoju igru temelji na odličnoj suradnji razigravača Čovića i centra Oja. Nadam se da ćemo, kao i svaku utakmicu do sada u svojoj dvorani, imati pravu podršku s tribina s kojom ćemo lakše [doći] do pobjede. Pokušavamo igrati bez opterećenja. Igramo za sebe i svoje navijače, a ako nam to na kraju donese doigravanje nećemo se buniti – zaključio je visoki Riječanin.

Sutrašnji su suparnici do sada odigrali 20 utakmica, pri čemu je srbijanski sastav slavio u njih 13. Ipak, Zadar je uspješniji na domaćem terenu sa šest pobjeda i četiri poraza. Može li doći i do sedme, saznat ćemo u ponedjeljak. Utakmica se igra u Krešinom domu, s početkom u 21 sat.