Hrvatska
Velić guštao u igri Cibone i otkrio što se događalo s Amerikancem koji je bio na izlaznim vratima

Velić guštao u igri Cibone i otkrio što se događalo s Amerikancem koji je bio na izlaznim vratima

Autor: Paulo Sarić

Jučerašnji je susret iskusnog Marina Rozića podsjetio na davno finale protiv Zadra koje je Cibona dobila 38 razlike.

Cibona je uoči sinoćnjeg susreta protiv Zadra pokazivala da je u dobroj formi. Zagrebačka momčad od početka sezone solidno izgleda, neočekivanom porazu od Igokee unatoč, što je potvrdila i s četiri uzastopne pobjede s kojima je ušla u hrvatski derbi gdje je praktički od prve do zadnje minute kontrolirala rezultat.

- [Bila je to] jedna sigurna pobjeda. U svakom smo momentu znali što želimo i što hoćemo. Guštao sam pratiti dečke, kako su radili na terenu, kako su kažnjavali protivnika. Neke sitne stvari jesu bile problem, prvenstveno njihova tranzicija, no sve ostalo je bilo perfektno – rekao je na konferenciji za medije nakon utakmice trener Cibone Ivan Velić.

FOTO: KK Cibona Facebook

Imajući u vidu prošlotjednu smjenu trenera koja je nesumnjivo podignula zadarsku momčad i veliku pobjedu u Beogradu, brojni su očekivali neizvjestan susret, otvoren do samoga kraja. Među njima i domaći trener.

- Iskreno, nisam očekivao ovakav susret jer su nas prošle utakmice potrošile, pogotovo produžetak protiv Olimpije gdje smo imali skraćenu rotaciju. Nisam očekivao ovakvu svježinu i energiju. Kad su [momci] izišli na teren, to je letjelo na sve strane. Pokazali smo dobru, dobru košarku večeras – dodao je 46-godišnji Livnjak i pojasnio što se događalo s Brandisom Raleyjem-Rossom koji nije dobro krenuo u sezonu te je bila otvorena i opcija da napusti klub, da bi u posljednje dvije utakmice prikazao vrlo dobre partije - u prilagodbi nekome treba više, nekome manje. Ja se nadam da je to bio problem. On je bio malo pumpan od menadžera i to ga je opteretilo te se nije mogao fokusirati na sam teren. [Radi se o] izuzetno radišinom momku kojeg je to opterećivalo. Nakon razgovora u kojemu sam mu neke stvari objasnio došao je zadovoljan na trening i nadam se da je to sada riješeno. Došao je iz drugog svijeta i bilo je potrebno popričati s njim.

- Dobro izgledamo kao tim. Što je najvažnije, tako i igramo. Želim dobru atmosferu i dobru timsku igru. O kvaliteti igrača ne želim [govoriti]. Kako je, tako je. Ovo je bila pobjeda tima – zaključio je Velić.

FOTO: Marin Sušić - HKS

Ciboni je na ruku išla i slabija partija ponajboljeg gostujućeg igrača Luke Božića koji je utakmicu završio sa samo šest koševa i šutem iz igre 3-11, što je otvorilo i mogućnost pomaganja s 22-godišnjeg Bjelovarca na defenzivnoj strani terena.

- Odlučili smo riskirati šut. Danas ga nije išlo i to je to. Nema tu neke posebne priče – izjavio je Marin Rozić koji je bio iznenađen jednostranošću jučerašnje utakmice - obično su te utakmice dosta neizvjesne. Sjećam se onog finala kada smo tu dobili [Zadra] 30-40 razlike, više ne znam koliko, ali u pravilu se naši dvoboji rješavaju u zadnjim minutama. Moram priznati da je iznenađujuće. Došlo je do promjene trenera i očito će im trebati neko vrijeme da se poslože.

Rozić se sinoć vratio u domaći sastav nakon nekoliko utakmica pauze radi ozljede prsta i odmah je s dvije trice doprinio pobjedi svoje momčadi.

- Ok je, još me malo boli. U biti, sve je isto kao prije. Čini mi se da da mi je šut malo bolji nego prije – u šali je za kraj rekao kapetan Cibone.