Hrvatska
Regija
Velić nahvalio atmosferu u Zadru i otkrio zašto je mladi Ljubičić na parketu proveo samo 49 sekundi

Velić nahvalio atmosferu u Zadru i otkrio zašto je mladi Ljubičić na parketu proveo samo 49 sekundi

Autor: Paulo Sarić

Zadovoljstvo unatoč porazu i uvjerenje u ostanak u ABA ligi.

Kako i priliči hrvatskom derbiju, bio je to susret neizvjestan do samoga kraja. Iako su u Zadar doputovali bez kapetana Marina Rozića i s Markotom čiji je nastup dugo vremena bio upitan igrači Ivana Velića do posljednje su minute bili u utakmici. Ipak, pobjeda je na koncu pripala domaćinima koji su slavili rezultatom 95-91 i dvokorakom pobjegli iz zone ispadanja.

- Jako je fino igrati u ovom ambijentu. To je uvijek inspiracija za moje igrače, a tako je bilo i večeras. Bila je ovo neizvjesna utakmica koja se slomila kada smo spustili petorku krajem treće četvrtine na 57-62 za nas. Zadar je napravio veliku seriju te je zasluženo dobio i ja im čestitam. Mi smo unatoč svim zdravstvenim problemima koje imamo i nedolasku kapetana Rozića svih 40 minuta odigrali borbenu i mušku utakmicu i stoga čestitam i svojim igračima – izjavio je trener Cibone nakon jučerašnjeg poraza od Zadra.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Ključni trenuci utakmice dogodili su se na kraju treće dionice kada su Zadrani serijom 12-2 zaustavili period dobre igre gostiju i preokrenuli rezultat. A kada je početkom četvrte četvrtine parket radi pete osobne pogreške morao napustiti Filip Bundović vrata domaće pobjede još su se koji centimetar odškrinula. Zanimljivo je bilo vidjeti da je Velić u tim trenucima nakratko pokušao s mladim Krešimirom Ljubičićem, da bi odustao nakon samo 49 sekundi. Razloge je pojasnio sam.

- Nije napravio dva mala faula 'na podu', a nismo bili u bonusu. Morali smo igrati s niskom petorkom jer je Bundović bio vani, a Krešo nije reagirao na željeni način. No, pokazali smo da možemo parirati Zadru i kad ima jako dobar šuterski dan i igra na veliki broj poena. S te strane sam zadovoljan. Došli smo bez jako bitnog igrača, ne samo što se tiče uloge već, i same pojave na terenu kojom daje sigurnost ostalim igračima od kojih brojni po prvi put igraju veliki derbi u ovakvim uvjetima. Unatoč porazu zadovoljan sam kako smo reagirali – otkrio je strateg momčadi iz Savske.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Iako je prije nekoliko kola situacija izgledala vrlo komotno za 'Vukove', tri uzastopna poraza pokvarili su finiš abaligaške sezone za Zagrepčane i gurnuli ih blizu opasne zone. Od ove sezone predzadnje plasirana momčad ide u dodatne kvalifikacije za ostanak u elitnom rangu regionalne košarke, a to bi u Zagrebu svakako htjeli izbjeći.

- Svaka utakmica je bitna. Mi možda imamo, kažem možda, lakši raspored do kraja jer igramo protiv Mege i Krke na domaćem terenu. Idemo korak po korak. Nadam se da ćemo biti zdravi do tih susreta koji se igraju praktički za tri tjedna. S ovakvim pristupom i borbom možemo uhvatiti još poneku pobjedu – uvjeren je 46-godišnji Livnjak.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Do završnice regionalne sezone ostalo je još nekoliko tjedana, no za par dana kreće nova poslastica. Krešin kup na Gripama i borba za prvi domaći trofej ove godine.

- S obzirom na suženu rotaciju bit će nam teško igrati, ali u kupu svi imamo podjednake šanse. Pripremat ćemo se za Škrljevo što nam je jako bitna utakmica, a o drugim susretima ne razmišljamo. Dvaput smo ih relativno lagano dobili i to može biti jako opasno po pitanju motivacijskog dijela. No, imam jako karakterne momke i mislim da će ozbiljno ući u susret i da ćemo opravdati ulogu favorita. Ako favorita uopće ima... – zaključio je Velić.

Cibona svoju četvrtfinalnu utakmicu Kupa „Krešimir Ćosić“ igra u srijedu s počekom u 13 sati protiv Škrljeva.

Rezultati by SofaScore