Hrvatska
Velić nakon poraza od Igokee: Još smo u fazi stabilizacije

Velić nakon poraza od Igokee: Još smo u fazi stabilizacije

Autor: Branko Tabak

Sljedeća dva susreta su ključna.

Nakon novog poraza Cibone u ABA ligi, onog od Igokee na domaćem parketu, trener Ivan Velić je naglasi da je njegov momčad u fazi stabilizacije. 

- Čestitke Igokei na zasluženoj pobjedi. Mislim da je ključna bila druga četvrtina gdje smo s izgubljenim loptama izgubili ritam u napadu gdje su nas oni laganim kontrama kaznili. Moram pohvaliti ove mlade igrače (Gnjidić, Prkačin, Branković..) koji su na kraju jako dobro odigrali i da smo pogodili neke zicere mogli smo ući u neizvjesnu završnicu. Njima treba iskustvo da bi u budućnosti ovakve utakmice rješavali. I oni su najveća dobit ove utakmice. Još smo u fazi stabilizacije, nadam se da ćemo povratkom Drežnjaka i Planinića izgledati puno bolje u drugom dijelu sezone, rekao je Velić.

Nakon odustajanja Primorske borba za izbjegavanje izravnog ispadanja je nestala, no sve hrvatske momčadi, žele izbjeći i baraž s drugoplasiranom momčadi ABA 2 lige. 

Sljedeća dva kola stoga su iznimno važna za Zagrepčane koji prvo gostuje kod Zadra (28.12.), a potom na svom parketu dočekuje Borca (4.1.).