Hrvatska
Velika je stvar kada 'mali' Tribunj okupi više od 100 djevojčica i dječaka na turniru tijekom ljetnih praznika

Velika je stvar kada 'mali' Tribunj okupi više od 100 djevojčica i dječaka na turniru tijekom ljetnih praznika

Autor: Z.D. Photo: Tribunjsla ljetna košarkaška akademije

Škver 3X3 Basket Tribunj

Sinoć je na trgu Škver u Tribunju održan četvrti ovoljetni turnir "Škver 3X3 Basket Tribunj" u 3X3 košarci na kojem je ukupno sudjelovalo više od 100 košarkašica i košarkaša u ukupno 22 ekipe u četiri dobna uzrasta od 6 do 15 godina.

TURNIR ZA NAJMLAĐE DO 9 GODINA

U konkurenciji najmlađih, ekipa Zlato bila je stopostotnog učinka pa je osvojila zlato.

Ostale tri ekipe imale su jednaki broj pobjeda i poraza te je o konačnom poretku odlučila koš razlika. Ekipa Trica je imala najbolji omjer postignutih i primljenih koševa pa je zauzela drugo mjesto, treće mjesto pripalo je ekipi Čokovino a četvrto Fantastičnoj petorki.

NOVI TROFEJ ZA LIONELA JERKOVA

Lionel Jerkov je proglašen za MVP igrača turnira, Enej Vahen bio je najbolji strijelac, dok je Ante Mišković zaslužio trofej za najvrjednijeg košarkaša a Filippo Alagna za najuzornijeg. 

Svi sudionici dobili su medalje i nagrade za uloženi trud, sportski stav i ostvareni uspjeh.

U kategoriji djece do 11 godina ekipa Kolo u sastavu David Uremović, Ivona Unić i Petra Kovač bili su u finalnoj utakmici bolji od tima iz škole košarke Dražena Petrovića, Antea i Toni Gović, Franko Jukić i Mate Tanfara. Teletabisi su zauzeli treće mjesto, Štrumfete četvrto, dok je ekipa Lopta završila natjecanje na petom mjestu zahvaljujući pobjedi u utakmici za konačni poredak nad ekipom Kukumari koja je završila turnir na šestom mjestu.

MVP DAVID UREMOVIĆ

Najkorisniji igrač turnira do 11 godina postao je David Uremović iz pobjedničkog tima, Karlo Kani je postao najbolji strijelac a Mate Tanfara najvrjedniji igrač turnira, dok je Tonkica Cvitan bila najuzornija igračica turnira.

DRAŽEN PETROVIĆ PRVAK

U turniru za dobni uzrast do 13 godina, super tim Dražen Petrović iz Šibenika bio je predobar za ostale timove pa su zasluženo osvojili zlato a u finalu su uvjerljivo savladali ekipu Cvjetići koja je u sastavu imala samo djevojčice članice KK Vodice i polaznice 3KA: Bernardu Štampalija, Ivonu Unić, Graciju Perkov i Toninu Šain. 

Ipak ekipa u čijem su sastavu igrali ovogodišnji prvaci prvenstva Hrvatske za uzrast do 12 godina, Vito Šarin, Lovre Bratić i Tin Jurić, pojačani članom KK Split, iznimno nadarenim Lukom Ukićem, bila je prejaka. Iz tog razloga nakon završetka turnira za djecu do 15 godina, odigrana je utakmica super finala između pobjedničkih ekipa u kategoriji do 13 i kategoriji do 15 godina, u kojoj su trinaestogodišnjaci potvrdili reprezentativnu razinu kvalitete i zasluženo pobijedili svoje starije kolege iz sastava Moj mali pony: Marko Stipaničev, Vito Kani i Niko Kolak.

Treće mjesto pripalo je pobjednicima u utakmici za konačni poredak protiv ekipe Teorija velikog praska, ekipi List, dok su peto mjesto podijelile ekipe Teletabisi i Leptirići.

TIN JURIĆ MVP

Najkorisniji igrač turnira do 13 godina bio je Tin Jurić, najbolji strijelac Lovre Bratić a najvrjednija igračica Tonina Šain, dok je najuzorniji igrač bio Luka Ukić.


MOJ MALI PONY NA TRONU

Već spomenuta ekipa Moj mali pony osvojio je turnir do 15 godina, savladavši sve svoje protivnike u vrlo uzbudljivim i neizvjesnim utakmicama u kojima su i strasti narasle do vrha. Ekipa Teorija velikog praska bila je druga, Barakokule treće, Bile bičve četvrte a ekipa Dražena Petrovića i Šibenika podijelili su peto mjesto.

VITO KANI NAJKORISNIJI

Iva Novina je bila najuzornija, najvrjedniji Niko Kolak, najefikasniji strijelac Marko Stipaničev a MVP  igrač turnira za najstarije postao je Vito Kani.

ULAGANJE U DJECU

Projekt turnira nastao je kao sadržaj za bolju kvalitetu provođenja slobodnog vremena svih sudionika a stručno osoblje projekta  se trudi biti najbolja podrška djeci. Odrastanje djece uz iskustvo nošenja s izazovima aktivnosti može utjecati na to u kakve će odrasle ljude izrasti jednog dana.

Zato smo tu za njih uz najbolju moguću podršku.

Nikad nije prerano niti prekasno započeti raditi na otpornosti i odgoju djece.

PETI TURNIR OVOG LJETA PETKOM

Peti ovoljetni turnir u olimpijskom sportu 3X3 košarci na rasporedu je već slijedećeg petka, 12.08. na istom mjestu od 17 do 23 sata. 

UPIS

Upis u peti tjedan tribunjske košarkaške akademije je moguć na službenim stranicama projekta: www.litoodkosarke.com