Hrvatska
Velika pobjeda Zadra na Baldekinu

Velika pobjeda Zadra na Baldekinu

Autor: Paulo Sarić

Gošće su imale čak 15 skokova više od Šibenčanki.

Košarkašice Zadra uzvratile su Šibenčankama za poraz na Višnjiku. Igračice Marije Mazije slavile su na Baldekinu u sjevernodalmatinskom derbiju 16. kola Prve ženske lige rezultatom 64-74 i došle do svoje sedme pobjede u elitnom razredu hrvatske košarke.

Zadranke su od početka pokazale da u Krešimirov grad nisu došle na izlet pa je semafor već sredinom osme minute pokazivao 6-17 što je bila prva dvoznamenkasta prednost gošći. Raspoložena je bila mlada Nina Dedić koja je cijelo vrijeme vukla ŽKK Zadar, no Šibenčanke su se ubrzo konsolidirale i serijom 9-0 primaknule na samo dva koša minusa. Petra Rončević je sredinom druge dionice pogodila za 24-24 što je bilo prvo izjednačenje na susretu, ali su Mazijine cure uspjele odbiti sve napade djevojaka Stipe Bralića pa se na odmor otišlo s 31-33.

Najkorisnija igračica dosadašnjeg dijela Prve ženske lige Klaudia Periša na isteku je 24. minute dovela svoju ekipu do prve prednosti na utakmici (38-37), no potom je uslijedila serija Zadra 3-11 kojom su gošće ponovno preuzele rezultatsku inicijativu. Iako su domaće igračice na početku četvrte četvrtine uspjele vratiti stvari na početak (51-51), Zadranke su kvalitetnijom igrom u završnici došle do prve ovosezonske pobjede u međusobnim ogledima.

U posljednje se dvije minute ušlo sa 63-63, no do kraja je tek Anet Mrdalj zabila za domaću ekipu pa su Mazijine cure na krilima Ivane Dujić i iskusne Ane Vrsaljko došle do novih bodova.

Šibenčanke su cijeli dvoboj imale problema pod košem pa ne čudi podatak da su najefikasnije u pobjedničkim redovima bile Nina Dedić s 22 koša i 14 skokova te Ana Vrsaljko s 20 poena i šest uhvaćenih lopti, dok je ponajbolja u kod Šibenika bila Anđela Strize s 15 koševa.