Europa i Svijet
Velike promjene kod Radoševića

Velike promjene kod Radoševića

Autor: Paulo Sarić

Dva odlaska, jedna posudba i jedan dolazak.

Dva dana nakon što je potvrđeno produljenje ugovora s Andreom Trinchijerijem i dovođenje bivšeg trenera Budućnosti Aleksandra Šćepanovića, iz redova njemačkog prvaka stigle su i vijesti o prvim promjenama u igračkom kadru.

Klub Leona Radoševića napustili su Janis Strelnieks i Daniel Theis. Latvijskom reprezentativcu ugovor je vrijedio do 2019. godine, no iskoristio je klauzulu prema kojoj ga uz fiksnu odštetu može prekinuti i prešao u redove finalista grčkog prvenstva Olympiakosa.

- Proveo sam nevjerojatne tri godine u Bambergu za vrijeme kojih sam osvojio tri prvenstva i skupio mnoštvo prelijepih uspomena. Ne bih postao igrač kakav sam danas da nisam imao izvrsnog trenera u Andrei Trinchieriju – kazao je 28-godišnjak za službene stranice njemačkog prvaka.

Uz njega, klub je napustio i centar Daniel Theis koji se otisnuo preko oceana i pridružuje se NBA velikanu Boston Celticsima. Theisu ugovor službeno ističe 30. lipnja, no već je obznanio da ga ne namjerava produžiti i da se želi okušati u najjačoj ligi svijeta.

- Naš zajednički cilj kada sam 2014. godine došao u Brose bio je vratiti titule u Bamberg. Osvojio sam tri prvenstva i jedan kup na što sam izuzetno ponosan, te sam zahvalan što sam imao priliku biti dijelom toga. Bamberg je postao dom mojoj obitelji i meni, te će uvijek imati posebno mjesto u mome životu – kazao je 25-godišnji centar.




Već prije njih klub je na razdoblje od jedne godine, koju će provesti na posudbi u Würzburgu, napustio mladi Leon Kratzer.

- Leon je nevjerojatno napredovao tijekom prošle sezone i vidimo veliki potencijal u njemu. Definitivno je spreman za igranje u Bundesligi. Zato smo mu odlučili dati priliku da skupi bundesligaško iskustvo u Würzburgu.

Odlasci Janisa Strelnieksa i Daniela Theisa su gorki gubici za nas. Obojica su u klub stigli kao etablirani igrači, a odlaze kao jedni od najboljih na svojim pozicijama. Ponosni smo što su bili s nama protekle tri godine – izjavio je direktor njemačkog kluba Rolf Beyer.

No, da ne ostane sve na odlascima pobrinula se vijest o dolasku Brycea Taylora u njemački sastav. Taylor je u Bamberg došao iz redova rivala Bayern Münchena gdje je igrao posljednje četiri godine. Iskusni bek je zamjena za latvijskog reprezentativca, a protekle je sezone u redovima bavarskog sastava prosječno zabijao 9.1 koš uz 2.2 skoka po susretu.