Hrvatska
Regija
VIDEO - Ante Nazor nakon velike pobjede: „Prije utakmice bili smo jednom nogom u grobu, a sada…“

VIDEO - Ante Nazor nakon velike pobjede: „Prije utakmice bili smo jednom nogom u grobu, a sada…“

Autor: Paulo Sarić

Trijumf u Skoplju produžio je nadu u spas sezone.

Zadar se provukao kroz ušicu igle. Iako je samo otvaranje uvelike podsjećalo na prošlotjednu partiju u Krešinom domu, iako su domaćini imali osam poena viška na poluvremenu, a nedugo potom i plus 14, igrači Ante Nazora smogli su snage i u posljednjih petnaestak minuta stigli do velikog preokreta 'kupivši' novu šansu za ostanak među regionalnom košarkaškom elitom.

- To je život, to je sport. Čestitam svojim momcima na pobijedi. Prije utakmice bili smo jednom nogom u grobu, a sada smo jednom nogom izašli iz groba. Najbitnije je da smo pokazali karakter u trenucima kada igra nije bila povoljna za nas. Na minus deset i u prvom i u drugom poluvremenu pokazali smo inicijativu da se vratimo, da vidimo gdje su naše prednosti i da ih timskom igrom pokušamo iskoristiti. Bilo je dosta nedostataka u našoj igri, posebno u obrambenom i skakačkom dijelu, i to moramo popraviti mislimo li biti pravi u trećoj odlučujućoj utakmici – izjavio je trener Zadra nakon teško izborene pobjede.

FOTO: KK MZT Skopje - Pets Stojanovski

MZT je prvih 25 minuta izgledao kao bolja momčad, no domaćini u završnici nisu imali odgovor na visoku petorku dalmatinskog sastava koja je preuzimanjem došla do preokreta i zlata vrijedne pobjede, pri čemu valja posebno istaknuti doprinos Vladimira Dašića i Domagoja Vukovića koji su odradili bitne role u povratku svoje momčadi.

- Prvo bih čestitao KK Zadar na pobjedi. Ne bi bilo nezasluženo ni da smo mi pobijedili. Dva puta smo imali veliku prednosti, no to ništa ne znači protiv momčadi kakva je Zadar. Nismo imali odgovor na igru s tri visoka, skok i 'low-post' igru. Ostalo nam je analizirati utakmicu te otići u Zadar i dati sve od sebe da pobijedimo, iako će biti jako teško. Žao mi je što je publika došla u toliko velikom broju, a mi nismo uspjeli slaviti –  kazao je domaći trener Đorđi Kočev.

Nakon posljednjeg napada i promašaja Jamesa Woodarda uslijedila je žestoka reakcija s tribina usmjerena protiv mladog makedonskog stručnjaka i njegovih igrača u kojima su pojedinci pronašli krivce za poraz i prokockanu priliku da MZT još jučer osigura povratak u ABA ligu.


- To smo vidjeli i u Zadru… Da dam ostavku jer danas nismo pobijedili ili da otpustimo sedam-osam igrača? To je ludo! No, mogu razgovarati s upravom. Na kraju krajeva trener je taj koji snosi odgovornost. Nema tu neke filozofije. Žele da odem? Idem. Ćao. Bitno je da damo sve od sebe i da uđemo u ABA ligu, iako su na samom početku sezone ambicije kluba bile da uđemo među četiri u Drugoj ABA ligi – otkrio je 34-godišnji Makedonac.

Ima li favorita u trećoj utakmici?

- Zadar će učiniti sve kako bi obranio domaći teren što nije uspio u prvom susretu gdje je loše reagirao. Ista je stvar i s nama. Tamo smo bili druga momčad u odnosu na današnju predstavu. U trećoj smo četvrtini imali najmanje pet-šest situacija u kojima smo imali čisti šut, a nismo šutirali. To može biti samo stvar dekoncentracije ili bježanja od odgovornosti. Zna se kako stvari stoje. Odgovornost snosi trener i gotova priča – zaključio je Kočev.

Odlučujuća treća utakmica igra se u utorak 30. travnja s početkom u 17 sati.