Hrvatska
Regija
VIDEO: Bivši igrač Cibone pojačao Zrinjski

VIDEO: Bivši igrač Cibone pojačao Zrinjski

Autor: Paulo Sarić

Nekadašnjem mladom reprezentativcu ovo će biti već treći klub ove sezone.

Zrinjski je doveo veliko pojačanje pred nastavak regionalne sezone. U redove mostarskog kluba koji se trenutno nalazi na petoj poziciji Druge ABA lige došao je nekadašnji mladih hrvatski reprezentativac Sven Smajlagić. Smajlagić je tekuću sezonu započeo u redovima Zaboka te je bio najbolji strijelac momčadi Ivana Perinčića sa 17.3 poena u prosjeku. Početkom prosinca potpisao je jednomjesečni ugovor s francuskim drugoligašem ALM Évreux Basketom gdje je došao kao zamjena za ozlijeđenog Litavca Gyitisa Sirutavičiusa.

Sin poznatog rukometaša Irfana Smajlagića je nakon završetka juniorskog staža u Ciboni karijeru nastavio u Zaboku odakle je preselio u slovačku ligu gdje se zadržao naredne tri godine. Put ga je preko Slovenije  vratio u Zagreb, a prošlu je sezonu podijelio između Zaboka kojemu se uvijek rado vraća i atenskog Psyhika u kojemu je bio najbolji igrač s 15.4 koševa i 5.8 skokova po susretu.

- Drago mi je da dolazim u klub koji ima ambicije i visoko kotira u natjecanjima u kojima sudjeluje. Nadam se da će moj dolazak donijeti još mnogo pobjeda – kazao je 196 centimetara visoki košarkaš prilikom potpisa za Zrinjski.

Momčad Hrvoja Vlašića ovim je potpisom dodatno ojačala vanjsku liniju te s visokim ambicijama ulazi u nastavak sezone u kojem će se boriti za doigravanje i pokušaj ulaska u elitni razred regionalne košarke.


Smajlagić će se momčadi priključiti tijekom večernjeg treninga, a debi bi mogao imati već sutra kada Zrinjski u prvome susretu 14. kola Druge ABA lige dočekuje Krku.