Europa i Svijet
VIDEO: Bojan Bogdanović pogodio ključnu tricu za pobjedu kod Clippersa

VIDEO: Bojan Bogdanović pogodio ključnu tricu za pobjedu kod Clippersa

Autor: Teo Cilar

Babo je zabio sedam poena u posljednjoj četvrtini i bio jedan od najzaslužnijih za pobjedu.

Mrtva trka za treće mjesto istoka uoči doigravanja nastavila se sinoć kada su Cleveland, Indiana i Philadelphia 76ersi ostvarili pobjede u svojim utakmicama. Bojan Bogdanović bio je jedan od najboljih kod Indiane, Ante Toni Žižić nije ulazio u igru kod Cavsa, a Dario Šarić nije igrao protiv Charlotte Hornetsa. 

Indiana Pacersi i LA Clippersi odigrali su jednu vrlo neizvjesnu utakmicu, a drugačije nije moglo ni biti jer se Clippersi svim silama bore da uđu u doigravanje, a Indiana za treće mjesto istoka za 76ersima i Cavsima. 

Clippersi su krenuli bolje u utakmicu i nakon prvih 12 minuta ostvarili osam poena prednosti. Indiana je odgovorila u drugom periodu kojega je dobila s 28:21 pa se ne odmor odlazi rezultatom 50:51 za goste. Treća četvrtina bila je vrlo izjednačena, a dobili su je Clippersi s poenom prednosti, a u posljednju su četvrtinu ušli vodstvom 78:76. 

Clippersi su na devet minuta do kraja došli do plus šest, ali Lance Stevenskom dvicom i Bogdanović tricom dovode Indianu na samo minus jedan. Lou Williams povisuje na 88:85 za Clipperse, a Victor Oladipo novom tricom poravnava rezultat na 88:88. Clippersi su odražavali malu prednost sve do šest minuta do kraja susreta kada Pacersi tricom Darren Collisona prelaze u vodstvo. Kada je na 1:11 do kraja utakmice Tobias Harris pogodio tricu i doveo Clipperse na minus jedan, Bogdanović uzvraća istom mjerom na 50 sekundi do kraja kada postiže ključnu tricu za 108:104. Od toga se Clippersi nisu oporavili, a Indiana je slavila 111:104. Najbolji kod Indiane bio je Victor Oladipo s 30 poena, 12 asistencija, 5 osvojenih lopti i 4 skoka. Myles Turner je ubacio 24 uz 8 skokova, a Babo je zabio 15 uz 5 skokova. Iz igre je šutirao 6/11, od toga tricu 2/6, a slobodna bacanja 1/2. Kod Clippersa najbolji Harris s 21 poenom, 7 asistencija i 4 skoka te Williams s 20 poena. 


Philadelphia je i bez Šarića te Joel Embiida bila uvjerljiva kod Hornetsa gdje su slavili s 119:102. Cavsi su očekivano slavili protiv Dallas Mavericksa s 98:87. Cleveland je na omjeru 47-30 i nalazi se na trećem mjestu istoka, 76ersi su četvrti s omjerom 46-30, a Indiana peta s 46-31.