Europa i Svijet
VIDEO: Dario Šarić i 39. utakmicu u nizu dvoznamenkast

VIDEO: Dario Šarić i 39. utakmicu u nizu dvoznamenkast

Autor: Teo Cilar

Washington prekinuo niz od osam pobjeda Philadelphie.

Pobjednički niz Philadelphie stao je na broju osam, a poraženi su na gostovanju kod Wizardsa u Washingtonu s 94:109. Iako je malo pao u formi, barem u onoj šuterskoj, Dario i dalje ubacuje dvocifren broj poena iz utakmice u utakmicu te je sada 39. uzastopnoj s 10 ili više ubačenih poena, a tu smo uračunali i All Star utakmicu Svijet-Amerika gdje je ubacio 18 koševa.

76ersi su se dobro držali u prvoj četvrtini nakon koje su gubili 30:28. Ključnu razliku koja im je trasirala put ka pobjedi, Wizardsi su ostvarili u odličnoj drugoj četvrtini koju su dobili s 37:20 za plus 19 na poluvremenu. Philadelphia je u trećem periodu razliku spustila na minus -14, ali zbog loše šuterske večeri cijele ekipe (36 posto iz igre) nisu ozbiljnije zaprijetili u posljednjoj dionici i pobjeda je ostala u glavnom gradu.

Joel Embiid je predvodio 76erse s 25 poena, 10 skokova i 4 asistencije, Ben Simmons je ubacio 16 uz po 8 skokova i asista dok je Dario zabio 13 uz 8 skokova i 3 asistencije, ali uz loš šut iz igre 5/17, od toga je trica bila 2/7 dok je pogodio jedno od dva slobodna bacanja. Kod Wizardsa najbolji Bradley Beal s 24 poena, 8 asistencija i 5 skokova i Otto Porter Jr. s 23 poena, 7 skokova i 3 asistencije. Treba priznati kako Washington igra jako dobro od ozljede John Walla kojeg nema posljednjih 12 utakmica, a Wizardsi su bez njega na omjeru 9-3. Odlično ga je u petorci zamjenio Tomas Satoransky koji je od njegovog odsustva na omjeru od 12.3 poena, 6 asistencija, 3.4 skoka i 1.5 osvojenih lopti. 


Od ostalih utakmica spomenimo novi poraz Clevelanda na domaćem terenu od San Antonio Spursa koji su bili uvjerljivi i slavili s 110:94 unatoč još jednoj dobroj partiji LeBron Jamesa koji je ubacio 33 poena uz 13 skokova i 9 asistencija. Spursi koji su na poluvremenu zaostajali s tri poena razlike, prvo su u trećoj četvrtini došli do prednosti 76:74 uoči posljednjih 12 minuta, a tamo su bili uvjerljivi i ostavili Cleveland bez šansi dobivši taj period s 34:20. Zanimljivo, Cleveland je od dolaska novih igrača dobio sve tri utakmice na gostovanju (Boston, Oklahoma, Memphis) ali posljednje dvije domaće su izgubili od Washingtona i sada San Antonia. Spurse su predvodili LaMarcus Aldridge s 27 poena, 6 skokova i 3 asistencije i Danny Green s 22 poena i 3 skoka. Green je pogodio 5 od 9 ispucanih trica.


Odličnu utakmicu gledali smo u Milwaukke-iju gdje su gostovali Pelicansi i došli do nove pobjede nakon produžetka 123:121. Jason Terry je pogodio tricu za pobjedu kod Bucksa, ali vrijeme je isteklo i nije ispustio loptu dovoljno rano pa koš nije priznat. Utakmica je bila kao da se igra Play-off, a Pelicansi igraju jako dobro unatoč izostanku DeMarcus Cousinsa. Njima je ovo bila već deveta utakmica u sezoni u kojoj su igrali produžetak, sedam su ih dobili, a dvije izgubili. Bucksi su imali 17 poena prednosti na poluvremenu, ali su Pelicansi preokrenuli u trećoj četvrtini koju su dobili s 38:19. Jrue Holiday je predvodio New Orleans s 36 poena, 9 skokova i 6 asista dok je Anthony Davis ubacio 27 uz 13 skokova.Spomenimo i odličnog Rajon Ronda koji je zabio 16 uz 12 asistencija i 8 skokova. Kod Bucksa Khris Middleton 25 poena, 5 skokova i 3 asista, Giannis Antetokounmpo je ubacio 20 uz 6 asistencija i 4 skoka, a također 20 uz 9 skokova i 5 asistencija ubacio je Eric Bledsoe. 


Charlotte je na krilima sedam dvoznamenkastih strijelaca došao do pobjede nad Detroit Pistonsima dok je Houston skoro prosuo 13 poena prednosti na ulasku u posljednju dionicu kod Denvera. James Harden je predvodio Rocketse s 41 poenom, 8 skokova i 7 asistencija dok su kod Denvera samo dvije asistencije falile Nikoli Jokiću za četvrti uzastopni triple-double, on je ubacio 21 poen uz 14 skokova i 8 asistencija.