Europa i Svijet
Hrvatska
VIDEO: Dva prekida i poraz Banićeve Karsiyake, obračun Rojasa i navijača

VIDEO: Dva prekida i poraz Banićeve Karsiyake, obračun Rojasa i navijača

Autor: Branko Tabak

Danas na parket izlaze Damjan Rudež i Miro Bilan. U Europa kupu nastupa i Hrvoje Perić.

Dva puta ove sezone turska Karsiyaka je bila bolja od španjolske Murcije. Momčad s najboljim postotkom šuta u FIBA-inoj Ligi prvaka zakazala je u najgorem mogućem trenutku. U prvoj utakmici četvrtfinala ovog natjecanja Turci su poraženi na svom vrućem terenu 65-79.

Marko Banić je za Karsiyaku postigao šest poena uz dva skoka za nešto manje od 23 minute provedene na parketu.


Utakmicu su obilježila dva prekida. Prvi na prelasku iz prvog u drugo poluvrijeme zbog kvara na semaforu. Drugi prekid dogodio se u posljednjoj četvrtini. Nakon prekršaja u kojem je ozlijeđen igrač domaće momčadi navijači su na zub uzeli igrača Murije Sadiela Rojasa. Gađali su ga raznim predmetima i vrijeđali. On im je uzvratio. Rezultat svega isključenje igrača i udaljavanja s tribina dijela navijača.


FIBA je najavila kako će nakon svih izvješća istražiti incident i donijeti odgovarajuće kazne.

Sinoć je odigrana još jedna utakmica četvrtfinala Lige prvaka. Medi Bayreuth je na gostovanju bio bolji od Reisen Ludwigsburga 81-86.

Večeras se igraju prve utakmice preostala dva četvrtfinalna para. Na parket izlaze i hrvatski igrači- Monaco Damjana Rudeža gostuje kod turskog Banvita, a Strasbourg Mira Bilana kod grčkog AEK-a. Obje utakmice započinju u 18.30 sati.

Danas su na rasporedu i uzvratne utakmice četvrtfinala FIBA Europa kupa. Venecija našeg Hrvoja Perića brani 10 poena prednosti iz prve utakmice protiv Nižnjija (18 sati). Na parket će i Mornar iz Bara koji gostuje kod Groningena s kapitalom od šest poena viška (19.30 sati).