Time-out
VIDEO: Grad u kojemu košarka živi!

VIDEO: Grad u kojemu košarka živi!

Autor: Paulo Sarić

Fešta za kraj ligaškog dijela sezone kao idealna uvertira u doigravanje HT Premijer lige.

Alkar je porazom protiv Zadra prije nekoliko dana završio turbulentnu sezonu u kojoj su promijenili čak tri trenera i ostanak osigurali tek tri kola prije kraja, no ni to nije spriječilo Sinjane da pokažu da uz Šibenčane i Zadrane praktički jedini imaju konstantnu ekspresivnu vezu s klubom.

U posljednjoj utakmici ligaškog dijela HT Premijer lige odmjerili su snage sa starim znancima i velikim prijateljima sa sjevera Dalmacije, a ovo posljednje se prvenstveno odnosi na navijačke skupine dvaju dalmatinskih klubova – Maligane i Tornado.

FOTO: Milan Buljan

Rijetkost je vidjeti da se navijači međusobno uvažavaju i vole, pogotovo u društvima kakvo je hrvatsko, te je stoga i prijateljstvo navijača Alkara i Zadra tim vrjednije. Nerijetko se znaju naći na istim tribinama i navijati za svoje momčadi. Bez policije, bez 'specijalaca', s tek pokojim zaštitarom između njih. Propisa radi.

Tako je bilo i u četvrtak u posljednjem susretu ligaškog dijela HT Premijer lige u kojemu je Zadar rezultatski uvjerljivo slavio (81-103), premda su domaćini sredinom drugog poluvremena nakratko priprijetili i prišli na samo šest poena zaostatka.

No, priča utakmice nije bila ni uvjerljiva partija Zadra ni savršeni Luka Božić koji je ubacio svih deset šuteva koje je uputio prema košu, već navijači koji su stvorili bučnu atmosferu i svih četrdeset minuta, pa i više od toga, zdušno bodrili svoje momčadi.


Što glavni protagonisti, košarkaši, oni radi kojih se na tribinama Gradske sportske dvorane u Sinju redovito okuplja mnoštvo ljudi, misle o atmosferi koju su stvorile navijačke skupine najbolje pokazuju scene s kraja utakmice kada su igrači obje momčadi velikim pljeskom pozdravili navijače prije nego su odšetali s terena.

U takvoj je atmosferi šlag na tortu bio trenutak kada je dio domaćih navijača došao ispred dijela tribine gdje je bio smješten Tornado ne bi li zajedno zapjevali „Dalmatinac san…“.