Hrvatska
VIDEO: Grafova trica koja to nije. Ili je?

VIDEO: Grafova trica koja to nije. Ili je?

Autor: Teo Cilar

Trica ili dvica?

Ne smiruju se strasti nakon jučerašnje pobjede Cibone u Sinju koja je došla do pobjede nakon produžetka. Trica koju su suci poništili Dajuan Grafu na kraju regularnog dijela i upisali dvicu te je zbog toga utakmica otišla u produžetak uzburkala je duhove i velika većina javnosti misli kako je Alkar oštećen.

Donosimo video zanimljive završnice utakmice u Sinju okom kamere ekipe "Plavi stroj" koja prati sinjske sportske klubove. Teško je donijeti stopostotan sud, ali čini se da je Graf zabio tricu, a ako ovi milimetri budu odlučivali tko će ostati u ligi i sudbini Alkara, nad Prvenstvom Hrvatske će zauvijek visiti sumnja regularnosti. Upravo zbog ovih razloga nužno je što prije uvesti pregled snimke u HT Premijer ligi kao što je slučaj u ABA ligi. Isto tako je nužno uvesti i naknadno kažnjavanje igrača temeljem snimke poslije namjernog udaranja ili nesportskog poteza, a ukoliko to suci propuste sankcionirati odmah na utakmici. 


Sami procjenite da li je Alkar oštećen ili nije u ovoj situaciji gdje je jedan sudac podigao ruku u zrak i pokazivao da je upućen šut za tri poena dok je drugi pokazivao da je šutirana dvica.