Hrvatska
Cibona u utakmici s repovima slavila u Sinju nakon produžetka

Cibona u utakmici s repovima slavila u Sinju nakon produžetka

Autor: Teo Cilar

Nakon pobjede Cibone u Sinju vuku se repovi.

Košarkaši Cibone slavili su na vatrenom gostovanju u Sinju kod Alkara nakon produžetka s 88:99 na krilima Luke Žorića koji je ubacio 40 poena uz 12 skokova, ali to će ostati u sjeni nakon što je Alkarov Dajuan Graf sa zvukom sirene u regularnom dijelu kako se činilo pogodio tricu za plus jedan i pobjedu koju su navijači već počeli slaviti ušavši na teren. Ipak, slavlje nije dugo trajalo jer su suci pokazali da je ubačaj bio za dva poena iako je jedan od sudaca utakmice prilikom šuta Grafa podigao tri prsta u zrak. Kako je šut bio za dva poena, utakmica je otišla u produžetak u kojem domaćini nisu imali šanse. 

Alkar-Cibona 88:99 (20:22, 22:25, 17:14, 26:24, 3:14)

Kompletna statistika utakmice

Novi trener Alkara Srđan Helbich očito je u ovo malo vremena kako je na klupi Alkara uspio malo razbuditi svoje igrače koji su protiv Cibone ostavili srce na terenu i samo su ih doslovno milimetri dijelili od pobjede protiv Cibone. Domaćini su pred svojim maliganima krenuli odlučno i hrabro. Cibona je ipak pobjegla na 10:15, ali uslijedio je odgovor Alkara i serija 7:0 te prelazak u vodstvo 17:15 poslije trice Martina Bilandžića. Do kraja perioda Cibona je ipak prešla u vodstvo i imala 20:22. 

Cibona je u drugoj četvrtini došla do osam poena prednosti, bilo je to početkom 17. minute utakmice kod rezultata 31:39. Alkar nije dopustio bijeg na višu razliku, a do poluvremena su smanjili na minus pet što je davalo nadu za nastavak utakmice.

Alkar je u trećoj četvrtini zaigrao još bolje nego u prvih 20 minuta te je malo po malo smanjivao prednost, a pravi delirij izazvalo je zakucavanje Leverenzel Bootha preko Žorića za samo minus jedan, 55:56. Alkar je treću dionicu završio na samo minus dva što je značilo da će se pitanje pobjednika riješiti u posljednjih deset minuta. 

Cibona je posljednji period otvorila snažno, a to je bio period najbolje igre gostiju te serijom 13:0 odlaze na 15 poena prednosti. Andrija Čorić ubacio je prvih devet poena u toj seriji i bio najzaslužniji za vodstvo Cibone 59:74 na sedam i pola minuta do kraja susreta. Činilo se kako je tu kraj za domaćine, ali nije se činilo tako košarkašima Alkara koji su prvo serijom 9:0 smanjili na minus šest. Cibona je još u dva navrata vraćala na plus deset, ali novom serijom domaćina 11:0 koju tricom zaključuje Tonko Vuko Alkar dolazi do vodstva 81:80 što je izazvalo pravu ludnicu na tribinama. Žorić i Ivan Novačić vraćaju Ciboni vodstvo 81:84, a na drugoj strani Graf pogađa dva od tri bacanja za 83:84. Na drugoj strani, kapetan Cibone Marin Rozić pogađa jedno od dva bacanja za 83:85 na nešto manje od četiri sekunde do kraja što je bilo dovoljno za Grafa da šutne kako se činilo tricu koja je ušla za veliko slavlje, ali je kasnije poništena te je upisana dvica pa je utakmica otišla u produžetak.

Cibona je u dodatnih pet minuta bila uvjerljiva, primili su samo tri poena, zabili 14 te upisali pobjedu rezultatom 88:99 na krilima sjajnog Žorića koji je zabio već spomenutih 40 poena uz 12 skokova i 4 asistencije. Žora je iz igre šutirao 13/27, a slobodna bacanja 14/16. Branislav ratkovica upisao je 13 poena uz 10 asistencija, a Ćorić je zabio također 13 poena. Kod Alkara najbolji Graf s 27 poena, 8 asistencija i 5 skokova i Booth s 20 poena i 7 skokova.