Hrvatska
VIDEO: Hermes doveo nekadašnjeg zlatnog reprezentativca i igrača s euroligaškim iskustvom!

VIDEO: Hermes doveo nekadašnjeg zlatnog reprezentativca i igrača s euroligaškim iskustvom!

Autor: Paulo Sarić

Analitičari su složili konkurentnu momčad za HT Premijer ligu.

Hermes Analitica nastavlja s pojačanjima za nadolazeću sezonu. Jedan od čak četiri zagrebačka premijerligaša nakon Antonija Vlaića, Domagoja Samca i Ivana Milekovića u svoje je redove doveo i dva iskusna vanjska igrača. Riječ je o 26-godišnjem razigravaču Roku Rogiću i 33-godišnjem Petru Babiću.

- Kao što znate, još ranije smo potpisali Milekovića, Samca i Vlaića te dva-tri mlada igrača za koje vjerujemo da mogu biti nešto u hrvatskoj košarci u nadolazećim godinama. S nama su ostali Raić, Garafolić, Kordić…  te smo od udarnih igrača izgubili praktički samo Stipu Krstanovića koji je otišao u Škrljevo – započeo je sportski direktor zagrebačkog kluba Božidar Bilafer i osvrnuo se na nova pojačanja – vjerujem da će nam jako pomoći jer je organizacija igre problem većini hrvatskih momčadi na svim razinama, počevši od reprezentacija pa nadalje. Lani smo bili prvi po izgubljenim loptama u ligi te se nadam da ćemo to to ove godine dovesti u red. Uz jaka oružja od lani, poput skoka u obrani i napadu, očekujem bolje sezonu.


Rogić u Zagreb dolazi iz glavnog grada Bosne i Hercegovine gdje je prošle sezone nastupao za Sparse. U 34 utakmice u prvoj ligi susjedne nam države prosječno je zabijao 11 koševa uz 5,6 asistencija i nešto više od pet skokova po susretu te je pomogao svojoj momčadi doći do polufinala doigravanja gdje im se prepriječio kasniji prvak Zrinjski.

Nekadašnji zlatni reprezentativac s Europskog prvenstva B divizije za igrače do 20 godina karijeru je započeo u omladinskom pogonu Cedevite, a prvo seniorsko iskustvo imao je u razvojnoj momčadi aktualnog državnog prvaka - Mladosti. Narednih je sedam godina nastupao za hrvatske klubove pri čemu je najbolje brojke bilježio u Škrljevu u čijem je dresu zabijao 15,2 poena uz po 4,6 skoka i asistencije u prosjeku.

Pretprošlu je sezonu započeo u „premijerligaškoj“ momčadi Cedevite, a nakon što je ona raspuštena nakon završetka Jadranske lige preselio je u Italiju gdje je potpisao za Andrea Costa Imolu gdje je bilježio 10,5 koševa uz šest uhvaćenih lopti u prosjeku tamošnjoj prvoj ligi.


Drugo ime u redovima 'Analitičara' ono je iskusnog Petra Babića koji je hrvatskim ljubiteljima košarke ostao upamćen iz vremena dok je nosio dres KK Zagreb. U redovima momčadi iz Trnskog proveo je devet sezona, a 2011. je nastupao i u Euroligi odakle pamtimo vrlo dobru partiju u gostima kod Žalgirisa kojem je ubacio 17 koševa. Put ga je preko Rumunjske, Slovačke i Austrije u kojima je proveo po jednu sezonu 2016. nakratko vratio u redove Zaboka, da bi posljednjih godinu i pol proveo u Švicarskoj. Prošle je sezone nastupao za Starwings Basket Regio Basel gdje je s 11,8 koševa i nešto više od pet asistencija u prosjeku bio jedan od najboljih igrača te će svojim iskustvom zasigurno pomoći zagrebačkoj momčadi kojoj je cilj…

- Čim prije osigurati ostanak, odigrati sezonu bez stresa i pokušati razviti što je moguće više mladih igrača. Prije dvije godine ostanak smo osigurali na samom kraju sezone, lani smo za jednu pobjedu propustili doigravanje te vjerujem da naredne sezone možemo napraviti korak naprijed. Naravno, tu će se pitati i druge momčadi od kojih svaka ima svoje ciljeve i želje. Na kraju ćemo zavrtjeti loptu i vidjeti tko je bolji – zaključio je Bilafer.