Europa i Svijet
VIDEO: Hezonja sjajnim zakucavanjem digao Madison Square Garden na noge

VIDEO: Hezonja sjajnim zakucavanjem digao Madison Square Garden na noge

Autor: Teo Cilar

Naš Super Mario predvodio je sinoć hrvatsku koloniju u NBA. Kerr nakon isključenja mahao sucima.

Sinoć je u NBA ligi odigrano 8 utakmica, a od toga su četiri hrvatska košarkaša bila na terenu. Najbolji od naših bio je Mario Hezonja čiji su Knicksi poraženi u Madison Square Gardenu 110:98 od Washington Wizardsa. Philadelphia 76ersi su poraženi u Kini od Dallas Mavericksa, a naš Dario Šarić nije zaigrao u toj utakmici. Ante Žižić odlično je iskoristio malu minutažu, a na suprotnoj strani Bojan Bogdanović nije imao svoju večer, promašio je svih pet šuteva za tri poena. Dragan Bender i njegovi Sunsi ostvarili su pobjedu na gostovanju kod oslabljenih Warriorsa, a naš je košarkaš još jednom ostao na nuli u rubrici poena. 

Wizardsi su bili uvjerljivi u New Yorku gdje su već nakon prve četvrtine imali 11 poena prednosti. Knicksi su do poluvremena malo smanjili, a utakmicu su momci iz glavnog grada riješili u trećem periodu kada su pobjegli na 19 poena razlike. Na kraju pobjeda 110:98 na krilima Bradleya Beala koji je ubacio 20 uz 4 skoka i 3 asista. Jeff Green je ubacio 16 uz 5 skokova i 3 asistencije, a John Wall 14 uz 9 asistencija i 6 skokova. Tim Hardaway Jr. i Allonzo Trier s po 18 poena predvodili Knickse dok ih je naš Hezonja pratio s 10 poena, 4 skoka te po jednom asistencijom, osvojenom loptom i blokadom. Jedino je trica "štekala", promašio je sva četiri pokušaja. Njegovo zakucavanje sigurno će se naći među najboljim akcijama dana, nakon utakmice ga je u emisiji na službenom kanalu Knicksa, MSG nahvalio bivši odlični šuter Wally Szczerbiak




Hrvatski dvoboj vidjeli smo u Clevelandu gdje su Cavsi poraženi od gostiju iz Indiane s 102:111. Victor Oladipo najbolji kod Pacersa s 23 poena, 6 skokova i 3 asistencije, Domantas Sabonis upisao je double-double s 16 poena i 12 skokova, a naš Babo je zabio 6 poena uz 2 skoka za 26 minuta provedenih na terenu. Trica mu sinoć nije išla, promašio ih je svih pet. Kod cavsa najbolji Kyle Korver s 17 poena dok ih je John Holland postigao 13. Ante Žižić koji je predvodio Cavse do pobjede nad Celticsima za "nagradu" je dobio svega osam minuta, a za to je vrijeme ubacio 6 poena uz 3 skoka i asist i šut iz igre 3/3. 

Phoenix Sunsi su slavili kod Golden State Warriorsa s 117:109. Još jednom je odlično odigrao prvi izbor drafta Deandre Ayton koji je ubacio 18 poena uz 7 skokova, 2 asista, dvije osvojene lopte. Ryan Anderson je zabio također 18, a Trevor Ariza 17 poena. Bender je za 8 minuta na terenu ostao bez poena (0/3) šut iz igre, a skočio je dva puta i imao jednu asistenciju. Warriorse koji su u ovom susretu igrali bez Draymonda Greena, Andrea Igoudale, Klaya Thompsona, Shauna Livingstona i naravno DeMarcusa Cousinsa, predvodio Steph Curry koji je za 23 minute ubacio 23 poena uz 4 asistencije dok je Kevin Durant postigao 12 uz po 5 skokova i asistencija. Zanimljivo, u sastavu Warriorsa našao se i bivši košarkaš Cedevite Will Cherry, ali u igru nije ulazio. Glavna priča utakmice bio je Steve Kerr koji je isključen početkom treće četvrtine, a prilikom odlaska s terena mahao je sucu koji ga je isključio i poručio mu da ionako ne želi biti tamo.  


Spomenimo i debi Džanana Muse na NBA parketima. On je u pobjedi Netsa u produžetku protiv Pistonsa 110:108 igrao 10 minuta, a za to je vrijeme ubacio 2 poena uz dva skoka, a imao je i jednu blokadu.