Europa i Svijet
VIDEO: Hezonja zabio više od Šarića, 76ersi dobili Magic

VIDEO: Hezonja zabio više od Šarića, 76ersi dobili Magic

Autor: Teo Cilar

Bender i Zubac također na terenu.

Ljubitelji NBA lige jučer su imali prilike u dosta ranom terminu pogledati susret Philadelphie i Orlanda gdje su na suprotnim stranama bili Dario Šarić i Mario Hezonja. Utakmica se igrala u 23 sata, a slavila je Pjiladelphia. La Lakersi slavili su protiv Sacramento Kingsa, a 11 minuta je dobio Ivica Zubac. Phoenix je prosuo dvoznamenkasto vodstvo u posljednjoj četvrtini protiv Portlanda, a Dragan Bender je počeo u petorci, a igrao je 24 minute.

Orlando je odlično krenuo u Philadelphiji te su polovicom četvrtine imali vodstvo 15:6. Stisnula je tada Philadelphia u obrani i do kraja četvrtine rade seriju 21:3 i vode s 27:18. Do kraja prvog poluvremena 76ersi su pobjegli na 18 poena razlike. Philadelphia je bez problema održavala prednost u drugom poluvremenu i cijelo je vrijeme bila u dvoznamenkastoj prednosti. Orlando je zaprijetio tek u posljednjoj dionici kada nakon četiri poena u nizu Hezonje dolaze na minus devet na dvije i pol minute do kraja. Orlando je obranio tada idući napad, a Hezonja je imao priliku smanjiti tricom na minus šest, ali lopta koja je već bila u košu, doslovno je iscurila. Philadelphia je slavila na kraju s 116:105 na krilima sjajnog Joel Embiida koji je ubacio 28 poena uz 14 skokova dok je Ben Simmons ubacio 17 uz 7 asistencija i 4 skoka. Šarić je za 25 minuta na terenu ubacio 11 poena uz 6 skokova i 4 asistencije uz šut iz igre 3/10, od čega mu je trica bila 1/5, a slobodna je bacanja gađao 4/4. Aaron Gordon najbolji kod Orlanda s 20 poena, 7 skokova i 7 asistencija. Hezonja je opet u igru ušao s klupe, igrao je kao i Šarić 25 minuta, a za to je vrijeme ubacio 13 poena uz 2 skoka, dvije asistencije, 3 osvojene lopte i jednu blokadu. Iz igre je šutirao 4/10, tricu 1/2, a slobodna bacanja 4/4. Imao je Mario nekoliko atraktivnih poteza kao recimo prvi poeni na utakmici preko Embiida, atraktivno zakucavanje i još atraktivnija blokada nad Marco Belinellijem što možete vidjeti ispod u videu, kao i sve poene Šarića. 

Lakersi su slavili protiv Sacramenta u gostima s 113:108 na krilima Kentavious Caldwell-Popea koji je ubacio 34 poena uz 7 skokova i dvije asistencije. Bogdan Bogdanović bio je najbolji kod Kingsa s 21 poenom, 6 skokova i 4 asistencije. Zubac je u 11 minuta ubacio 4 poena uz dva skoka i šut iz igre 2/4.

Phoenix je na šest minuta do kraja protiv Portlanda vodio s 95:82, ali gosti do kraja utakmice rade seriju 24:9 za pobjedu koju im je donio Damian Lillard polaganjem na 0.9 stotinki do kraja za 106:104. Lillard je na kraju ubacio 40 poena uz 10 skokova i 5 asistencija dok je kod Sunsa bio najbolji Devin Booker s 30 poena, 9 skokova i tri asistencije. Bender je odigrao 24 minute, a za to je vrijeme ubacio 5 poena uz 5 skokova uz šut iz igre 2/4, od toga mu je trica bila 1/3.