Europa i Svijet
Hrvatska
VIDEO: Hrvatsku su pobijedili svi. Baš svi koji su imali priliku u posljednjih 15 mjeseci

VIDEO: Hrvatsku su pobijedili svi. Baš svi koji su imali priliku u posljednjih 15 mjeseci

Autor: Paulo Sarić

Poraz od Mađarske stavio je 'točku na i' lošeg izdanja hrvatske reprezentacije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Novi poraz hrvatske reprezentacije dodatno je pogoršao ionako gorak okus u ustima svih ljubitelja košarke. Jučer je Anzulovićeve momke svladala i Mađarska, rezultatom 84-65, stavivši sol na svježu ranu neuspjeha na putu za Kinu. Domaćini su sinoć jednostavno bili – bolji. U utakmici bez ikakvog uloga koja se igrala samo za prestiž i ono iskonsko u sportašu, viteško nametanje, Mađari su bili brži, viši, jači. Svakako i motiviraniji i odlučniji.

- Bila je to, očito, naša loša predstava. Loše smo krenuli i u svakom duelu smo bili mekani. Nismo uspjeli pronaći ritam te čestitam Mađarskoj na zasluženoj pobjedi – kratko je rekao kapetan hrvatske reprezentacije Hrvoje Perić.


Rječitiji nije bio ni izbornik Dražen Anzulović.

- Prvo bih čestitao Mađarskoj na pobjedi. Od početka su bili bolja momčad. Mi nismo otvorili utakmicu na željeni način. Bez energije, bez kontrole skoka dali smo Mađarima mnoštvo drugih prilika, pogotovo iza linije trice te sve do kraja utakmice nismo pronašli igru. Nismo bili na potrebnoj razini – kazao je 51-godišnji trener.

Hrvatsku su pobijedili svi. Svi koji su imali priliku u prethodnih godinu i pol. Je li vrijeme za promjene?

Samo, kakve? I koliko duboke?