Hrvatska
Regija
VIDEO: Je li „Agent 007“ iskusna ili neiskusna momčad?

VIDEO: Je li „Agent 007“ iskusna ili neiskusna momčad?

Autor: Paulo Sarić

Domaćem je treneru bila muka voditi utakmicu pred praznim tribinama. Srećom po njega, ne vodi momčad u HT Premijer ligi...

Kako u svakoj, pa i u najcrnjoj situaciji valja pronaći tračak pozitive tako se Kalelargom u ponedjeljak proširila priča o Agentu 007. Ne radi se poznatom špijunu kreiranom iz pera Iana Fleminga, već o košarkašima Zadra koji nakon sedam kola regionalne lige imaju omjer od nula pobjeda, nula neriješenih susreta i sedam poraza.

Zanimljivo, u svim su dvobojima Dalmatinci imali kakvu-takvu šansu, pa čak i vodili u zrelim fazama utakmice. Bi tako i sinoć u Baru gdje je semafor koju minutu pred odlazak na veliki odmor pokazivao 41-42 za Zadrane.

No, na koncu je rezultat ponovno bio isti. Sinjani bi rekli - u ništa!

Mislim da smo se dobar dio utakmice, točnije prvo poluvrijeme, dobro držali. U odnosu na prošlu utakmicu malo smo ubrzali igru što je naša intencija, međutim, rekao bih mladost i neiskustvo su rezultirali time da je iskusna ekipa Mornara, s kvalitetnim pojedincima, to znala kazniti. Svaki puta kada bismo se malo približili znali su što odigrati. Imali su mirnoću i riješili utakmicu šutom – izjavio je trener Danijel Jusup nakon novog poraza svoje momčadi i dodao – u drugom poluvremenu nismo dobro gradili obrambeni skok. Skočili su nam desetak ili 12 puta, a to im nismo smjeli dozvoliti. Možda bismo bili malo konkurentniji... Moji igrači u ovom trenutku daju onoliko koliko mogu. Moramo se truditi, raditi dalje, i čekati svoju šansu.


FOTO: Media PRO (KK Mornar)

Novi poraz je upisan u otužnom ambijentu praznih tribina pred kojima ni Mornar niti Zadar nisu navikli igrati.

Barem ne u ABA ligi...

Mislim da je to više hendikep za domaću momčad. Nama nije igrao Siriščević koji nam je bitan igrač u rotaciji i koji može pogoditi važne šutove, a van pogona je već dva tjedna. Što je tu je... Rezultat se piše, bez obzira na okolnosti – dodao je Jusup i zaključio – nećemo se predati, borit ćemo se do samoga kraja!

Podsjetimo, Crnogorci su kažnjeni igranjem bez gledatelja nakon incidenta koji se dogodio na susretu protiv Cedevite kada je jedan navijač pomračenog uma fizički nasrnuo na Ryana Boatrighta koji je, kako je trener Rimac kazao, nepotrebno uzeo loptu i podebljao vlastitu statistiku u trenucima kada su se ostali igrači već pozdravljali na parketu.

Pred početak utakmice sam gledao praznu dvoranu i čuo škripu patika i bila mi je muka. Poštujemo kaznu, ona je potpuno zaslužena i ne pravdamo se, ali vidjet ćemo kakve će biti kazne za propuste na ostalim terenima. Mi radimo na tome da se u Baru uvijek svatko osjeća kao na domaćem terenu – kazao je domaći strateg Mihailo Pavićević koji je nakon jučerašnjeg dvoboja zadovoljstvo pronašao tek u pobijedi – iskreno, imamo bolji rezultat nego što igramo. Četiri pobjede i tri poraza na početku ovako ujednačenog prvenstva nisu loš rezultat. Očekivanja su možda bila malo veća, moglo je i bolje, ali moglo je i gore. U dobroj smo poziciji da napravimo još koji korak ka vrhu, no ako to želimo postići trebamo naporno raditi i popraviti igru koju prikazujemo. Iz utakmice bih posebno izdvojio voljni moment koji je bio na dosta većoj razini nego je bio do sada. Vidjeli smo puno želje i volje, ali i veliki broj grešaka. Bio je vidljiv grč kod pojedinih igrača. U svlačionici sam ih pokušao opustiti kako bismo odigrali bez pritiska. Imali smo period dobre igre kada smo se odvojili na 15 razlike.


Zanimljivo, za razliku od svog kolege na drugoj strani Pavićević smatra da je hrvatski sastav sve samo ne neiskusna ekipa.

Zadar nema pobjedu, ali se radi o itekako iskusnoj momčadi sastavljenoj od igrača koji već dugo vremena igraju ABA ligu i druge kvalitetne lige. Rezultat ne odgovara pravoj slici Zadra koji ima puno veću kvalitetu nego što to trenutni skor pokazuje.

Tko je u pravu?

Nakon sedam poraza, zar je i bitno?!