Hrvatska
Regija
FOTO: Suša se nastavlja. Zadar pokleknuo u nastavku i ostao na dnu tablice

FOTO: Suša se nastavlja. Zadar pokleknuo u nastavku i ostao na dnu tablice

Autor: Paulo Sarić

Što se dogodilo u drugom poluvremenu?

Košarkaši Zadra upisali su novi poraz u ABA ligi izgubivši na gostovanju kod Mornara rezultatom 95-86. Igrači Danijela Jusupa dobro su se držali prvih 20 minuta, ali već su početkom treće četvrtine počeli 'štekati', da bi na startu odlučujuće dionice upali u crnu rupu iz koje se nisu uspjeli izvaditi do kraja dvoboja.

Sam početak susreta protekao u izjednačenoj i ravnopravnoj igri u kojoj je većina poena dolazila iz reketa. Kod domaćina je tek Derek Needham bio precizan izvan obojenog prostora, dok su kod Zadrana mirne ruke bili novopridošli Dominik Mavra, koji je utakmicu započeo na klupi, i Domagoj Vuković, pa smo čitavu prvu četvrtinu gledali igru mačke i miša. Uz samu obranu pod obručima gostima je najviše problema stvarala nepreciznost s linije slobodnih bacanja što se jasno očitovalo kroz čak šest promašaja iz prvih osam pokušaja, no svemu tome unatoč semafor je sredinom druge dionice pokazivao 32-33, plus jedan za hrvatsku momčad.

FOTO: Media PRO (KK Mornar)

Kako je vrijeme odmicalo tako su igrači s obje strane počeli namještati nišanske sprave, no većih promjena u tempu igre nije bilo. Dobar protok lopte s obje strane nije ostavljao previše vremena za obrambene reakcije pa se na veliki odmor otišlo s efikasnih 49-46 za Barane, prije svega zbog veće preciznosti s linije penala.

Domaćini su bolje krenuli u nastavak, uhvativši Zadrane na krivoj nozi i vrlo se brzo odvojili na prvu dvoznamenkastu prednost (62-52). Razlika je u tim trenucima mogla biti i veća da Akos Keller nije pogodio dvije trice i nakratko zadržao svoju momčad u igri, ali nije dugo trebalo da Crnogorci odu na ugodnih plus 13. Nominalno najbolji igrač Zadra Byron Allen u potpunosti je bio van utakmice (šut 2-15), pa je napadački teret pao na Vukovića i Ivanova koji su vješto koristili brojne asistencije Dominika Mavre, no za povratak Dalmatinaca trebalo je sačekati ulazak Junakovića i Fundića koji su s par dobrih poteza smanjili zaostatak (76-71).

FOTO: Media PRO (KK Mornar)

Pokazat će se, to je bilo sve od gostiju.

Samo dva poena u prvih šest i pol minuta posljednje četvrtine, oba s linije slobodnih bacanja, skupo su koštala Zadrane čvrsto ih prikovavši za dno tablice. Domaćini su tu sušu iskoristili da se odvoje na 15 razlike i riješe pitanje pobjednika.

Najefikasniji u pobjedničkim redovima bili su Derek Needham i Jacob Pullen s 21, odnosno 20 koševa, dok je goste prevodio Martin Junaković s 19 poena. Dominik Mavra je u svom debiju ubacio četiri poena, ali i podijelio 12 asistencija.