Hrvatska
Regija
VIDEO: Jusup nahvalio junaka jučerašnje pobjede i otkrio što ga je najviše iznenadilo

VIDEO: Jusup nahvalio junaka jučerašnje pobjede i otkrio što ga je najviše iznenadilo

Autor: Paulo Sarić

Konfuzan početak i sjajna završnica za četvrtu pobjedu Zadra u ABA ligi.

Nije Zadar dobro izgledao veći dio jučerašnje utakmice protiv Mege Bemax. Pritisak rezultata očito je uzeo svoj danak pa igrači Danijela Jusupa u početnim minutama nisu ispoštovali gotovo ništa od onoga što je u najavi utakmice njihov trener označio ključnim, posljedica čega je rana prednost srbijanskog sastava koji je sve do duboko u posljednju dionicu kontrolirao igru. Prilazili su Zadrani u nekoliko navrata na posjed ili dva zaostatka, no punih 35 minuta, sudeći prema viđenom, bilo je malo razloga za optimizam njihovih navijača.

Mislim da smo prve tri četvrtine izgledali konfuzno. Nismo se ni trudili odigrati ono što smo se dogovorili. Kao da je nekakva žurba ušla u nas... Mega je momčad koja sve kažnjava. U prvom poluvremenu smo primili 51 poen što dovoljno govori. Loše smo se branili, a kada bismo se vraćali nikako nismo uspijevali prelomiti, već bismo im dopustili da naprave 7-8 razlike – priznao je trener Jusup, naglasivši – cijelo vrijeme smo vjerovali da možemo pobijediti i to nam se na koncu vratilo. Igrači su povukli, publika se probudila i stigli smo do važne pobjede.


FOTO: Zvonko Kucelin (KK Zadar)

Prvi nagovještaj povratka dao je Dominik Mavra koji je u kratkom razdoblju ubacio devet poena vrativši vjeru u preokret, da bi nedugo potom iza linije 6,75 pogodio do tada neraspoloženi Bryon Allen i pokrenuo domaću seriju 8-3 vrativši svoju momčad na dohvat ruke zaostatka.

Tribine su se probudile i dale dodatni vjetar u leđa svojim ljubimcima koji su namjestili nišanske sprave i učas se vratili u igru.

Mladići iz Beograda upali su u kontra-ritam i promašili nekoliko više ili manje otvorenih šutova, da bi u završnici stvari u svoje ruke uzeo Allen i mirnom rukom s linije slobodnih bacanja doveo Zadar do četvrte pobjede u ABA ligi.

No, dobroj roli iskusnog Amerikanca unatoč, teško bi Jusupove trupe imale priliku u posljednjih nekoliko minuta doći do vrijednog trijumfa da su svojim redovima nisu imale Domagoja Vukovića. Visoki Riječanin susret je započeo na klupi i dogurao do druge najveće minutaže u domaćoj momčadi.


Skakao je Vuk pod oba obruča, krao lopte, asistirao i zabijao, sve kada je bilo najteže, na koncu doguravši do 13 uhvaćenih lopti, vlastoručno osiguravši svaki treći napad svoje momčadi.

Skok nam je izuzetno bitan. Od toga nam puno toga ovisi i to igrači znaju. Parirali smo Megi koja je izuzetno dobra skakačka momčad i tim segmentom igre sam jako zadovoljan – osvrnuo se 58-godišnji stručnjak na taj segment igre, ne propustivši pohvaliti svog jučerašnjeg junaka – Vuk već neko vrijeme igra u dobroj formi. Drago mi je što je dosegao zavidnu razinu igre. Večeras je bio stup na kojemu smo gradili dosta toga.

Uz junaka Vukovića koji je utakmicu završio s 28 poena, 13 skokova, četiri asistencije i dvije ukradene lopte, bitan doprinos preokretu plavo-bijelih dao je dalekometni šut. Pet trica u deset minuta uzdrmalo je goste iz Beograda i pomoglo trasirati put ka pobjedi.

I ja sam se iznenadio kada sam vidio koliko smo zabili. Očito nam se i odčepilo, a čim se otvori šut sve ide puno lakše – zaključio je Jusup.

Zadranima ne ostaje previše vremena za slavlje. Već ih sutra očekuje novi izazov u hrvatskom prvenstvu, u Osijeku protiv Vrijednosnica, s početkom u 20 sati.